Matlagningstips
38 artiklar
Har du någonsin undrat hur du bakar perfekta kakor? Eller hur du gör pasta från grunden – och andra tips för att göra det perfekt? Uppgradera dina kunskaper bland vårt urval av bloggar med matlagningstips.
Vispa ordentligt! Så vispar du äggvitor så att de får mjuka, fasta eller hårda toppar
Att vispa äggvita så att det bildas toppar är en konst som alla köksexperter bör bemästra på vägen mot kulinarisk perfektion. Oavsett om du är nybörjare eller ett erfaret proffs är det ett måste att få till mjuka, fasta eller hårda toppar om du vill få den perfekta konsistensen på dina bakverk. Med din pålitliga KitchenAid-köksmaskin och visptillbehöret redo ska vi avslöja hur du kan bemästra den här viktiga färdigheten.
LÄS MERAllt om koffeinfritt kaffe – svaren på de vanligaste frågorna
Koffeinfritt kaffe. Vad tycker du om det? Aldrig smakat det? Koffeinfritt kaffe har onekligen blivit ett hett ämne. Så här ligger det till när man kokar ner det: koffeinfritt kaffe bryggs på kaffebönor där man på ett eller annat sätt har avlägsnat koffeinet. Huruvida det är något som gör kaffet mer eller mindre hälsosamt på det stora hela går inte att reda ut i ett blogginlägg. Men vi ska titta närmare på några av de mest intressanta frågorna: Hur och varför tillverkas det? Är det lika gott som vanligt kaffe? Hur går bryggningen till?
LÄS MERSå här väljer du kaffebönor för din espressomaskin hemma
Få saker i livet är lika tillfredsställande som att gå till ett kafé en kall morgon och känna den himmelska doften när du kliver in. Du kan välja din favoritkaffeblandning eller kaffe med ett ursprung på menyn och sedan fylla lungorna med den berusande aromen av en nybryggd kopp. Sådana ögonblick får dig att undra: Tänk om jag kunde göra det hemma? Ja, det kan du! Börja med att välja rätt kaffebönor för din espressomaskin. Espresso på ditt sätt.
LÄS MERCafé au lait eller caffè latte: vad är skillnaden?
Det har hänt oss alla. Du går in på det där nya kaféet, bara för att stå och stirra på den minimalistiska menyn. Espresso, okej. Americano, enkelt. Men caffè latte eller café au lait? Vad är skillnaden? Baristan börjar bli otålig, så du beställer i all hast en caffè latte. Hur stor skillnad kan det vara? Ganska stor, faktiskt! De kan skilja sig åt i allt från bryggningsmetod till smak och presentation. Med den här praktiska guiden kommer du snart att kunna imponera på dina kaffeälskande vänner när du bjuder dem på fika hemma.
LÄS MERTyper av kafferostningar: Vilka är skillnaderna?
Först och främst kanske du undrar varför man rostar kaffebönor? Om du någonsin har smakat en oliv direkt från trädet, är det samma upplevelse med en orostad kaffeböna. Nyskördade kaffebönor är helt annorlunda jämfört med de fylliga, bruna bönorna med den omedelbart igenkännliga doft som vi känner till och älskar. Till en början är de gröna och har en slags gräsaktig doft. Det är rostningen som förvandlar dessa ganska enkla bönor till något alldeles extra. Den frigör alla de underbara smaker och aromer som gör kaffe till en av världens mest populära drycker. Låt oss se hur varje rostningsteknik påverkar kaffets smak, arom och koffeininnehåll …
LÄS MERSå här strimlar du kyckling i en köksmaskin, nästan som magi
Strimlad kyckling och annat tillagat kött är hemligheten bakom saftiga rätter som tacos, chilikyckling, pulled pork och enchiladas med strimlad biff. Glöm inte att du kan använda köksmaskinen när du ska tillaga recept med strimlat kött. Den mångsidiga köksmaskinen kan användas till mycket mer än att blanda, vispa och baka. Den medföljande vispen är det perfekta verktyget för att snabbt strimla kött i en skål som får det att vattnas i munnen. Vi tittar på hur det går till samt några tips och idéer på köttrecept.
LÄS MERHur avkalkar man en vattenkokare?
Vad är det första du gör på morgonen? För de flesta av oss är det att slå på vattenkokaren. En mugg med rykande varmt kaffe eller te förbereder dig för dagen. Men oavsett hur snygg din vattenkokare är där den står i köket ser den förmodligen inte lika trevlig ut inuti. Det är viktigt att hålla vattenkokaren ren och avkalkad inuti för att bevara de unika smakerna och aromen i dina favoritdrycker, och att bibehålla vattenkokarens prestanda. Fortsätt läsa för att se de bästa sätten att rengöra en vattenkokare.
LÄS MER8 tips för att göra perfekta kakor varje gång
Undrar du hur du gör perfekta kakor? De här 8 baktipsen får dig på rätt köl. De hjälper dig inte bara att baka en perfekt sats varje gång – de förvandlar dig till en mer självsäker bagare också. Så ta fram din KitchenAid-köksmaskin och alla ingredienser och börja baka.
LÄS MERDet finns fem olika typer av smördeg
Oavsett om det handlar om de där spröda croissanterna eller mördegskakorna, är en välgjord deg alltid hemligheten bakom dina mest lyckade bakverk. När du bakar dina favoritkakor hemma är degen nyckeln till framgången. Om du lär dig att göra de här fem olika typerna av smördeg, kan du baka vad som helst och bespara dig ett besök på bageriet.
LÄS MERTyper av kaffedrycker
Upptäck de mest älskade och populära kaffedryckerna och hur du kan göra dem själv hemma. Få en kaféupplevelse i ditt eget kök, från en robust espresso till en mysig mocha med pudrad choklad. Nu kör vi!
LÄS MERTre viktiga tips när du gör egen pizzadeg
Pizza. Nästan alla gillar det, och alla har en favorit. Det är förstås väldigt enkelt att beställa en pizza från sitt favoritställe på fredagskvällen, men det ligger något otroligt tillfredsställande i att äta en pizza som man har gjort själv helt från grunden. Vill du göra egen pizza med restaurangkvalitet hemma? Ha de här tre viktiga tipsen i åtanke och låt din köksmaskin från KitchenAid hjälpa dig med jobbet.
LÄS MERSå förvarar du färsk pasta
Färsk pasta brukar vara en favorit eftersom den är både god och mättande. Men det blir ofta pasta över. Så, vad kan vi hemmakockar göra? Det är viktigt att veta exakt hur du bäst förvarar pastan för att bevara smaken. Om du behöver tips på hur du förvarar färsk pasta har du kommit rätt. Lär dig de bästa förvaringsmetoderna, däribland hur du torkar och fryser pastan, så att du kan njuta av den vecka efter vecka.
LÄS MER