Så här strimlar du kyckling i en köksmaskin, nästan som magi
6 minuters läsning
03 juli 2024
Strimlad kyckling och annat tillagat kött är hemligheten bakom saftiga rätter som tacos, chilikyckling, pulled pork och enchiladas med strimlad biff. Glöm inte att du kan använda köksmaskinen när du ska tillaga recept med strimlat kött. Den mångsidiga köksmaskinen kan användas till mycket mer än att blanda, vispa och baka. Den medföljande vispen är det perfekta verktyget för att snabbt strimla kött i en skål som får det att vattnas i munnen. Vi tittar på hur det går till samt några tips och idéer på köttrecept.
Så här strimlar du kyckling i en köksmaskin, nästan som magi
Enkla steg för att strimla kyckling i en köksmaskin
Läcker strimlad kyckling är bara tre steg bort med din KitchenAid köksmaskin. Välj önskad metod för att tillaga köttet, till exempel sjudning i stekpannan, ugnsbakning eller grillning. Du kan läsa mer om metoderna för att tillaga kött som ska strimlas längre ned på sidan. Du ska använda tillagad ben- och skinnfri kyckling. För bästa resultat ska du strimla kycklingen medan den fortfarande är varm, så att den är mjuk (värm den på spisen eller i mikrovågsugnen om det behövs).
Följ de här enkla stegen för att göra utsökt, tillagad kyckling till din valda måltid:
Ingredienser: Tillagad ben- och skinnfri kyckling och kryddor (valfritt)
Redskap: KitchenAid-köksmaskin (med tillbehöret flatblandare eller degblandare)
Tid: Cirka 3 minuter.
Ger: Cirka 450 gram kyckling ger dig fyra portioner av en huvudrätt.
Steg 1. Förbered köksmaskinen – Sätt flatblandaren eller degblandaren på KitchenAid-köksmaskinens axel.
Steg 2. Tillsätt kyckling – Lägg den varma ben- och skinnfria kycklingen i skålen. Dela upp det i omgångar om du gör en större mängd.
Steg 3. Blanda på låg hastighet – Ställ in köksmaskinen på låg effekt och strimla i 30 sekunder till 1 minut, beroende på mängden.
Klart! Nu kan du njuta av den strimlade kycklingen eller använda den i ditt favoritrecept. Om du har gjort mer strimlad kyckling än du och dina gäster orkar äta kan du täcka över och förvara kycklingen i kylskåpet till ett senare tillfälle.
Ingredienser till strimlad kyckling
Vissa kockar tillsätter en skvätt buljong i skålen när de strimlar i köksmaskinen. Om du tillsätter dina favoritkryddor och andra ingredienser kan du ge den strimlade kycklingen en extra skjuts innan den tillsätts i den slutliga rätten.
Örter: timjan, basilika, gräslök, rosmarin, oregano och koriander
Kryddor: rökt eller vanligt paprikapulver, spiskummin, cajunkrydda och gurkmeja
Övrigt: majonnäs, hackade nötter, snabbfräst vitlök, citron och salladslök
Vilken del av kycklingen är bäst att strimla?
Lår, bröst eller vingar … vi har alla vår favoritdel när det gäller tillagad kyckling. Men du kanske undrar vilken del av kycklingen som är bäst att strimla? Ben- och skinnfria kycklingbröst eller kycklinglår brukar vara de vanligaste delarna som strimlas i en köksmaskin. Låren har en fyllig och saftig smak, medan brösten är magrare och mer fiberrika. Men du kan använda vilken del som helst av kycklingen så länge du tar bort skinnet och benen.
Strimla även fläsk eller nötkött i köksmaskinen
Du kanske längtar efter fläskbog efter allt prat om strimling. Eller ska du kanske göra ravioli och behöver strimlat saftigt nötkött? Det här enkla sättet att strimla kyckling i en köksmaskin kan också användas för att strimla annat tillagat kött. Lägg bara i de varma ben- och skinnfria köttbitarna i skålen och ställ in en låg hastighet för att strimla köttet till perfektion. Inget manuellt arbete och inga gafflar behövs. Det är en enkel match.
Receptidéer med strimlat kött
Det är förvånansvärt tillfredsställande att strimla kött i en köksmaskin. Du kommer snart att leta efter fler sätt att få in strimling av tillagat kött i måltidsplaneringen. Prova:
Du kommer att mötas av leende ansikten när du serverar strimlad kryddig kyckling och guacamole med bitar. Den här färgstarka mexikanska rätten kan du bygga så högt du vill.
Testa det här receptet med strimlad kyckling nästa gång det är tacofredag hemma hos dig. Rätten är söt och rökig. Sprängfylld med smaker.
Om pulled pork och jalapenos är inblandade hörs ett rungande ”ja, tack” runt matbordet. Det här saftiga fläskreceptet kryddas med paprika och spiskummin och serveras på nachos.
Det är inte en taco och det är inte en burrito – det är en taquito! Den smakar fantastiskt med nötkött som du strimlar själv i köksmaskinen. Toppa med inlagd rödlök och gräddfil.
Bästa sättet att tillaga kött som ska strimlas
När du tänker på strimlat kött tänker du på saftiga, möra bitar. Underbart! Du vill att det ska falla isär. Det innebär att köttet har tillagats länge på låg temperatur, utan att torka ut. Bra metoder är att låta köttet sjuda i en panna, tillagas långsamt eller rostas i en gryta. Knepet är att låta det ta tid medan tillagningsprocessen gör så att köttet bryts ned. Testa vid nästa matlagningstillfälle och strimla enkelt tillagat kött i köksmaskinen, nästan som magi.
KitchenAid Chef
— Dela vår passion för att skapa
På KitchenAid förenar vi människor som älskar matlagning och bakning, tillredning och skapande. I över 100 år har KitchenAid arbetat på uppdrag av varje kock där ute. Våra klassiska verktyg är gjorda med dig i åtanke – de öppnar dörren till nya möjligheter och hjälper dig att få ut mesta möjliga av din matlagning.