Gör varje dag till pannkakans dag med de här åtta enkla pannkaksrecepten
2 minuters läsning
29 april 2024
Pannkakor kräver bara grundläggande ingredienser och grundläggande matlagningskunskaper. Men de här pannkakorna smakar allt annat än enkelt. Inte undra på att de har varit en frukostsuccé så länge vi kan minnas. Vill du ha fluffiga amerikanska pannkakor? Eller letar du efter det ultimata franska crêpe-receptet? Vart och ett av de här åtta läckra pannkaksrecepten är värt att värma upp stekpannan för. Och om du använder rätt verktyg har du snart en stor trave redo på nolltid. Använd din KitchenAid-blender eller stavmixer för att snabbt få en jämn smet, eller ta hjälp av din KitchenAid-köksmaskin för att ge dina fluffiga pannkakor ett extra lyft.
Gör varje dag till pannkakans dag med de här åtta enkla pannkaksrecepten
Fem tips som hjälper dig att göra den perfekta pannkakan.
Fluffig eller tunn och frasig, söt eller kryddig. Det går inte att jämföra. Men om det gjorde det så skulle pannkakor gjorda av hemlagad smet alltid slå dem gjorda på köpt smet. Det går snabbt och enkelt att göra hemgjord pannkakssmet. Men om du vill ha pannkakorna gjorda på ett visst sätt – extra fluffiga eller bara en aning sötare – finns det bara ett sätt att göra det på: Gör dem från grunden. Är du redo att göra den perfekta hemlagade pannkakan? Dina fluffiga, smakrika och vackert gyllenbruna pannkakor är bara en vändning bort om du följer de här fem tipsen:
1. Blanda inte smeten för mycket.
Varför? Om du blandar den för mycket får du väldigt kompakta pannkakor. Undvik misslyckade pannkakor genom att bara röra om tills ingredienserna precis har blandats ihop. Oroa dig inte om smeten fortfarande är lite klumpig – klumparna löses upp vid tillagningen.
2. Låt smeten vila.
Ta inte fram stekpannan än. Ställ smeten åt sidan i några minuter först. Då kan mjölet absorbera vätskan först, vilket innebär att pannkakorna blir fluffigare.
3. Förvärm stekpannan.
Innan du häller i smeten till den första pannkakan ska du se till att stekpannan eller järnet värms upp till rätt temperatur. När du gör det tillagas pannkakorna jämnt och fastnar inte i stekpannan.
4. Välj önskat matlagningsfett
Vilket är det bästa matlagningsfettet för pannkakor? Smör eller olja? Rimlig fråga. Men det finns inget rätt eller fel svar. Smör ger pannkakorna mer smak, men det kan också göra att de blir bruna för snabbt och bränns innan de är helt genomstekta. Det riskerar du inte om du använder vegetabiliska oljor som raps- eller solrosolja eftersom de har en högre rökpunkt. Men återigen, de tillför inte lika mycket smak som smör gör. Det är ett knepigt val – men du kommer snart att upptäcka vad du föredrar.
5. Tillaga och vänd pannkakorna.
Om du siktar på pannkakor som är ordentligt tillagade och gyllenbruna på båda sidor. Tillaga dem en i taget. Om pannkakan har luftfickor eller bubblor på ovansidan och den börjar släppa från sidorna av stekpannan är det dags att vända på den. Det är nu det blir spännande! Våra tips? Använd en stekspade. Gör det försiktigt, men ändå snabbt och säkert. Och justera värmen vid behov.
Ta hjälp av köksmaskinen och gör de här fyra läckra pannkaksrecepten.
1. Enkla franska crêpes
Dessa crêpes är tunna som papper, frasiga och en fröjd att äta. Vill du njuta av dem på franskt manér? Toppa dem med något sött eller kryddigt och vik eller rulla sedan ihop dem. Servera dem när som helst på dagen, till frukost, lunch, middag eller dessert.
2. Sufflépannkakor
Känner du dig redan varm och go på insidan genom att bara titta på de här dallriga sufflépannkakorna? Vänta bara tills du har smakat på dem. De är en blandning mellan pannkaka och sockerkaka. Hemligheten bakom fluffigheten? Perfekt vispade äggvitor. Och det råkar vara din köksmaskin från KitchenAids specialitet.
3. Surdegspannkakor med salladslök
Har du en surdegsrest liggande? Slösa inte bort den. Förvandla den till en frasig pannkaka med salladslök. Den typiska surdegsdoften tar de här välsmakande pannkakorna till nästa nivå.
4. Amerikanska pannkakor
Inget säger frukost lika mycket som en hög med fluffiga amerikanska pannkakor. De är mjuka på insidan, gyllenbruna på utsidan och frasiga runt kanterna. De här tillför något alldeles extra till frukostbordet: De är fullspäckade med söta, saftiga blåbär.
Koppla in blendern och testa de här fyra himmelska pannkaksrecepten
5. Glutenfria pannkakor
Det hela är enkelt. Vi har behållit pannkakans allra bästa egenskaper: den underbara smaken, den mjuka konsistensen … Ja, allt finns där. Men vi uteslöt gluten. Så om du äter glutenfritt behöver du inte kompromissa. Luta dig bara tillbaka, hämta lönnsirapen och njut av de här härliga pannkakorna.
6. Bovetepannkakor
Är du svag för välsmakande pannkakor? De här av bovete utgör en perfekt grund tack vare den nötiga smaken. Vad sägs om en kombination av klassisk skinka och gruyère? Eller något vegetariskt som spenat och svamp? Oavsett vilket så kan du förvänta dig något extra.
7. Matchapannkakor
Pannkakor med japansk touch. De är lätta och fluffiga, med en svag smak av matcha. Och om du använder din stavmixer från KitchenAid ligger de färdiga på tallriken på bara 20 minuter.
8. Pumpapannkakor
En soldränkt höstdag – så smakar de här aptitretande pannkakorna. Hemligheten? Söt, jordig pumpapuré. Med lite hjälp från din KitchenAid-blender går det lätt som en plätt att sno ihop en stor hög med pannkakor.
KitchenAid Chef
— Dela vår passion för att skapa
På KitchenAid förenar vi människor som älskar matlagning och bakning, tillredning och skapande. I över 100 år har KitchenAid arbetat på uppdrag av varje kock där ute. Våra klassiska verktyg är gjorda med dig i åtanke – de öppnar dörren till nya möjligheter och hjälper dig att få ut mesta möjliga av din matlagning.