En perfekt crepe
Ett enkelt recept för perfekta crêpes varje gång!
En perfekt crepe
Ett enkelt recept för perfekta crêpes varje gång!
Redskap
Ingredienser
250 ml mjölk
1 ägg
1,5 msk smör
35 g strösocker
75 g vetemjöl
1/2 tsk vaniljextrakt
Steg för steg
Fäst trådvispen på köksmaskinen.
Häll i mjölk, ägg, smält smör, socker, mjöl och vaniljextrakt i köksmaskinens skål.
Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i ungefär 40 sekunder.
Lägg en fjärdedels tesked smör i en låg non-stick-stekpanna.
Häll ca 3/4 slev smet i pannan och vrid pannan omedelbart från sida till sida så att smeten bildar en jämn cirkel.
Grädda på medelhög värme i ca 1–2 minuter tills kanterna börjar bli bruna. Vänd crêpen försiktigt men bestämt och grädda ytterligare en minut. Upprepa tills smeten är slut.
Servera med vispad mascarpone och varma hallon.