Amerikanska pannkakor med blåbär
Tjocka och porösa amerikanska pannkakor avnjuts bäst med lönnsirap.
Amerikanska pannkakor med blåbär
Tjocka och porösa amerikanska pannkakor avnjuts bäst med lönnsirap.
Redskap
Ingredienser
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
300 ml mjölk
15 g smör, smält
60 g blåbär
Steg för steg
Lägg mjöl, bakpulver, ägg, mjölk och smält smör i köksmaskinens skål.
Fäst ballongvispen och blanda allt på hastighet 4.
Lyft bort skålen från köksmaskinen. Tillsätt blåbär i smeten och vänd försiktigt ned dem.
Värm lite smör i en stor non-stick-stekpanna.
Häll en slev smet per pannkaka i stekpannan och stek tills bubblor bildas på ytan av pannkakan. Vänd och stek tills pannkakorna är gyllenbruna.
Upprepa tills du använt all smet.
Avnjut med lönnsirap.