Glutenfria pannkakor
Glutenfria pannkakor
Redskap
Ingredienser
120 ml osötad mandelmjölk
2 msk druvkärneolja samt lite extra till tillagningen
2 msk lönnsirap
1 msk naturligt vaniljextrakt
2 medium ägg
175 g glutenfritt mjöl
1 tsk glutenfritt bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk havssalt
Steg för steg
Häll i mjölken, oljan, lönnsirap, vaniljextrakt och ägg i din KitchenAid® Power Plus®-behållare, sätt på locket och mixa på variabel hastighet 3 i 3 till 5 sekunder tills det är väl blandat.
Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, och salt och mixa på variabel hastighet 3 i 5 sekunder tills det är väl blandat.
Ta bort mittendelen av locket, sätt i staven och skrapa ner längs behållarens sidor för att få med alla mjölrester och mixa i 3 till 5 sekunder till för att blanda ner alla mjölklumpar.
(Mixa inte för länge.)
Låt blandningen vila i 5 minuter innan tillagningen.
Värm 1/2 tesked druvkärneolja i en liten stekpanna på medel/låg värme, och häll sedan på 1/3 kopp (80ml) av pannkakssmeten, och fördela jämnt i stekpannan..
Tillaga i cirka 3 minuter tills det börjar bildas bubblor på ovansidan av pannkakan och sidorna börjar att torka.
Använd en spatel för att vända pannkakan och stek i ytterligare 2 minuter eller mer tills den är klar helt igenom.
Upprepa proceduren med den återstående smeten.
Servera pannkakorna med lönnsirap toppad med färsk frukt, riven kokos, krossade nötter, etc.