Skip the navigation

Glutenfria pannkakor

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Gluten-Free Pancakes

Glutenfria pannkakor

KitchenAid Chef

Redskap

Blender
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

120 ml osötad mandelmjölk

2 msk druvkärneolja samt lite extra till tillagningen

2 msk lönnsirap

1 msk naturligt vaniljextrakt

2 medium ägg

175 g glutenfritt mjöl

1 tsk glutenfritt bakpulver

1 tsk bikarbonat

1/4 tsk havssalt

Steg för steg

  1. Häll i mjölken, oljan, lönnsirap, vaniljextrakt och ägg i din KitchenAid® Power Plus®-behållare, sätt på locket och mixa på variabel hastighet 3 i 3 till 5 sekunder tills det är väl blandat.

  2. Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, och salt och mixa på variabel hastighet 3 i 5 sekunder tills det är väl blandat.

  3. Ta bort mittendelen av locket, sätt i staven och skrapa ner längs behållarens sidor för att få med alla mjölrester och mixa i 3 till 5 sekunder till för att blanda ner alla mjölklumpar.

  4. (Mixa inte för länge.)

  5. Låt blandningen vila i 5 minuter innan tillagningen.

  6. Värm 1/2 tesked druvkärneolja i en liten stekpanna på medel/låg värme, och häll sedan på 1/3 kopp (80ml) av pannkakssmeten, och fördela jämnt i stekpannan..

  7. Tillaga i cirka 3 minuter tills det börjar bildas bubblor på ovansidan av pannkakan och sidorna börjar att torka.

  8. Använd en spatel för att vända pannkakan och stek i ytterligare 2 minuter eller mer tills den är klar helt igenom.

  9. Upprepa proceduren med den återstående smeten.

  10. Servera pannkakorna med lönnsirap toppad med färsk frukt, riven kokos, krossade nötter, etc.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.