Bovetepannkakor
De här enkla och utsökta franska bovetepannkakorna är glutenfria och har en utsökt nötsmak.
Bovetepannkakor
De här enkla och utsökta franska bovetepannkakorna är glutenfria och har en utsökt nötsmak.
Redskap
Ingredienser
300 g vetemjöl
750 ml vatten
1 ägg
4 g salt
vegetabilisk olja
Steg för steg
Lägg vatten, ägg, salt och bovetemjöl i blenderns kanna. Mixa i 30 sekunder på hastighet 5 tills smeten är jämn.
Låt smeten vila i kylskåpet i minst 2 timmar.
Värm en lätt oljad crêpeform på hög värme.
För varje pannkaka häller du cirka 80 ml smet i pannan med hjälp av en skopa eller en mätkkopp.
Tillaga i 2 till 3 minuter tills små bubblor bildas på ytan av pannkakorna och vänd sedan.
Tillaga på motsatt sida i 1 till 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Upprepa tills det inte finns mer smet kvar.