Surdegsbröd med salladslök
Låt inte dina omatade surdegsrester gå till spillo. Var kreativ och vispa ihop några krispiga men ändå sega surdegspannkakor med salladslök.
Surdegsbröd med salladslök
Låt inte dina omatade surdegsrester gå till spillo. Var kreativ och vispa ihop några krispiga men ändå sega surdegspannkakor med salladslök.
Redskap
Ingredienser
450 g surdegsrest (omatad surdegsstart)
90 g vetemjöl
60 ml vatten
1.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1.5 tsk sesamolja
3/4 tsk chiliflingor
5 salladslökar
30 g gräslök
Steg för steg
Blanda den omatade surdegen, mjöl, vatten, salt, bakpulver, sesamolja och chiliflingor i skålen till en köksmaskin med visp. Hacka örterna och tillsätt dem i skålen. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Hetta upp en lätt smord stekpanna på medelvärme och stek pannkakorna i ca 1 minut på båda sidorna tills de är gyllenbruna.