Tacos med strimlad piri piri kyckling
Dessa tacos kommer garanterat att imponera med sin kryddiga och rökiga smak, med sötma från honung och mogen mango. Tillagas med blender och köksmaskin från KitchenAid.
Tacos med strimlad piri piri kyckling
Dessa tacos kommer garanterat att imponera med sin kryddiga och rökiga smak, med sötma från honung och mogen mango. Tillagas med blender och köksmaskin från KitchenAid.
Redskap
Ingredienser
tortillas (majs eller mjöl)
6-8 ben- och skinnfria kycklinglår
1 stor färsk, mogen mango
10-12 färska myntablad, finhackade
1 savoykål
4 piri piri-peppar (thailändsk peppar)
35 g koriander
6 vitlöksklyftor
240 g inlagd rostad röd paprika
1 tsk färsk oregano
1/2 medelstor lök
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
2 msk honung
65 ml citronjuice
125 ml olivolja
1 msk vit vinäger
Steg för steg
Det här receptet ger 10–12 tacos.
Lägg alla ingredienser till såsen i blendern och blanda på hastighet 5 i 10 sekunder.
Ställ in ugnen på grill. Salta och peppra båda sidorna på kycklinglåren och lägg dem i en långpanna. Häll ca 2 msk sås över bitarna. Använd sedan en tång för att vända runt bitarna i såsen så att alla sidor täcks/marineras jämnt.
När ugnen är varm tillagar du kycklingen under grillen i 20–25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och ändarna har fått en mycket mörk färg. Ta ut kycklingen och låt den vila i 5 minuter.
Lägg kycklingen i skålen. Använd flatblandaren och kör på hastighet 4 i 8–10 sekunder (eller tills kycklingen har strimlats enligt dina önskemål). Lägg tillbaka kycklingen i långpannan med steksaften.
Förbered tillbehören. Ta bort mangoköttet och tärna i små tärningar. Lägg mangon i en skål och blanda med finhackad mynta. Ställ åt sidan. Skiva sedan savoykålen tunt. Ställ åt sidan.