Tacos med pulled chicken och guacamole
Saftig, smakrik pulled chicken som serveras i tortillas och toppas med hemlagad guacamole.
Tacos med pulled chicken och guacamole
Saftig, smakrik pulled chicken som serveras i tortillas och toppas med hemlagad guacamole.
Redskap
Ingredienser
1 tsk chilipulver
1 msk oregano
1 tsk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk vitlökspulver för att krydda kycklingen
1/2 tsk salt för att krydda kycklingen
4 kycklingfiléer
100 ml kycklingbuljong
2 msk olivolja
8 små tortillor
1/2 rödlök, skivad i halva ringar
2+3 msk och för guacamole koriander
2 msk jalapeño-majonnäs
2 msk mexikansk salsa
3 mogna avokados
1/2 liten lök
1 plommontomat
1 lime
1/2 tsk salt, för guacamole
1 tsk vitlökspulver, för guacamole
Steg för steg
Förbered kryddorna genom att blanda alla ingredienser.
Täck kycklingfiléerna med kryddorna.
Placera dem i en varm kastrull och stek dem på båda sidorna i ungefär en minut. Tillsätt kycklingbuljong och koka den övertäckta kycklingen i ungefär 12 minuter.
Ta ut kycklingen ur kastrullen (häll inte bort vätskan) och lägg den i en skål på köksmaskinen som är utrustad med flatblandaren. Vrid hastighetsreglaget till 2 och strimla kycklingen.
När kycklingen har strimlats tillsätter du den återstående vätskan från kastrullen och blandar i 30 sekunder på omrörningshastighet.
Skär avokadon på mitten och ta ut kärnan. Ta fram en kniv och snitta avokadoköttet försiktigt i ett rutnätsmönster. Ta ut avokadoköttet och lägg det i skålen på köksmaskinen som är utrustad med flatblandaren.
Skala och tärna löken och tillsätt den i skålen.
Skär tomaten på mitten och ta ut kärnorna. Tärna tomaten och tillsätt den i skålen.
Tillsätt hackad koriander, juice av en limefrukt, salt och vitlökspulver.
Vrid hastighetsreglaget till 2 och blanda i ungefär en minut – blanda inte för mycket, det är fortfarande viktigt att guacamolen ska ha en konsistens med lite bitar i.
Fyll tortillorna med guacamole och riven kyckling och garnera med rödlök, koriander och såser.