Taquitos
Det är inte en taco och det är inte en burrito, men det är utsökt. Dessa ostiga taquitos kombinerar det bästa av två världar.
Taquitos
Det är inte en taco och det är inte en burrito, men det är utsökt. Dessa ostiga taquitos kombinerar det bästa av två världar.
Redskap
Ingredienser
1 kg nötkött
1 msk salt
1 msk peppar
1/2 msk paprikapulver
1/4 tsk torkad oregano
1 lök, hackad
4 vitlöksklyftor, skivade
150 ml apelsinjuice
200 g krossade tomater
150 ml köttbuljong
1/4 msk lökpulver
1 tsk kanel
1 tsk muskot
1 tsk spiskummin
100 ml vatten
150 g manchegoost, riven
150 g cheddarost, riven
2 msk neutral olja, till pensling
Steg för steg
Krydda köttet med salt, peppar, paprika och oregano. Värm 3 matskedar olivolja i en tjockbottnad kastrull. Bryn köttet på alla sidor. Stek det i två omgångar om kastrullen är för liten.
Värm upp den återstående oljan och fräs löken och vitlöken. Tillsätt apelsinjuice, krossade tomater, köttbuljong, kryddor och vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan, täck med lock och låt sjuda försiktigt i 2,5 timme. Ta bort locket och låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Köttet ska falla isär lätt.
Lägg köttet i skålen till köksmaskinen och sätt fast degblandaren. Kör på hastighet 2 tills köttet har strimlats. Tillsätt några matskedar av såsen från kastrullen till köttet om du vill ha det lite saftigare.
Fyll tortillabröden med strimlat kött och ost, rulla ihop och pensla utsidan lätt med neutral olja. Grädda 15 minuter i 215 °C. Servera med exempelvis picklad rödlök, gräddfil, avokado, grillad majs eller koriander.