Skip the navigation

Pulled pork nachos

KitchenAid Chef

Pulled pork-nachos är en färggrann och smakrik rätt som passar perfekt att dela på sommaren!

pulledporknachos_thumbnail.jpg

Pulled pork nachos

KitchenAid Chef

Pulled pork-nachos är en färggrann och smakrik rätt som passar perfekt att dela på sommaren!

Redskap

StandMixer
Förberedelser
25min
Tillagning
5h
Totalt
5h25
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

80 g paprikapulver

30 g ljust farinsocker

10 g strösocker

40 g salt

20 g svartpeppar

2 msk lökpulver

2 msk vitlökspulver

2 msk malen spiskummin

1 msk cayennepeppar

1 kg fläskbog eller fläskkarré

150 g tortillachips

80 g rödlök

50 g gräddfil

1 skivad avokado

50 g skivad jalapeño

Steg för steg

  1. Pulled pork-rub: Blanda paprikapulver, ljust farinsocker, strösocker, salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, mald kummin och cayennepeppar i en skål.

  2. Täck fläskkarré eller fläskbog med rub. Förvärm ugnen till 135 °C, lägg köttet på en plåt och tillaga i ca 3 timmar tills det når en innertemperatur på 70 °C. Ta ut köttet ur ugnen. Spara köttjuicerna. Linda in köttet i aluminiumfolie ställ in det i ugnen igen. Tillaga i ytterligare 2 timmar tills köttet når en innertemperatur på 90 °C. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila i 1 timme.

  3. Lägg köttet i skålen till köksmaskinen och sätt fast flatblandaren. Kör på hastighet 1 tills köttet har strimlats. Tillsätt köttjuicerna (eller tillsätt lite grillsås istället).

  4. Lägg tortillachipsen på tallriken. Skiva salladslök och strö det över chipsen. Tillsätt hackad koriander, rödlök, gräddfil, avokadoskivor och skivad jalapeño. Fördela en del av köttet över chipsen. Du kan förvara kött som blir över i kylen i 3 dagar kylen eller i upp till 6 månader i frysen.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.