Pulled pork nachos
Pulled pork-nachos är en färggrann och smakrik rätt som passar perfekt att dela på sommaren!
Pulled pork nachos
Pulled pork-nachos är en färggrann och smakrik rätt som passar perfekt att dela på sommaren!
Redskap
Ingredienser
80 g paprikapulver
30 g ljust farinsocker
10 g strösocker
40 g salt
20 g svartpeppar
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
2 msk malen spiskummin
1 msk cayennepeppar
1 kg fläskbog eller fläskkarré
150 g tortillachips
80 g rödlök
50 g gräddfil
1 skivad avokado
50 g skivad jalapeño
Steg för steg
Pulled pork-rub: Blanda paprikapulver, ljust farinsocker, strösocker, salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, mald kummin och cayennepeppar i en skål.
Täck fläskkarré eller fläskbog med rub. Förvärm ugnen till 135 °C, lägg köttet på en plåt och tillaga i ca 3 timmar tills det når en innertemperatur på 70 °C. Ta ut köttet ur ugnen. Spara köttjuicerna. Linda in köttet i aluminiumfolie ställ in det i ugnen igen. Tillaga i ytterligare 2 timmar tills köttet når en innertemperatur på 90 °C. Ta ut ur ugnen och låt köttet vila i 1 timme.
Lägg köttet i skålen till köksmaskinen och sätt fast flatblandaren. Kör på hastighet 1 tills köttet har strimlats. Tillsätt köttjuicerna (eller tillsätt lite grillsås istället).
Lägg tortillachipsen på tallriken. Skiva salladslök och strö det över chipsen. Tillsätt hackad koriander, rödlök, gräddfil, avokadoskivor och skivad jalapeño. Fördela en del av köttet över chipsen. Du kan förvara kött som blir över i kylen i 3 dagar kylen eller i upp till 6 månader i frysen.