Fördelar med att göra egen barnmat
min läsning
12 mars 2024
Vi vill att våra barn ska växa upp lyckliga och hälsosamma, mat är en viktig del av det. Men att göra egen barnmat låter dyrt och tidskrävande. Som tur är har vi tre tips som kan få dig att ändra dig!
Fördelar med att göra egen barnmat
Spara tid med hjälp av frukt
En stor fördel med frukt är att den inte behöver tillagas. Det är bara att skala frukten, ta bort kärnhus eller kärnor – sen är de klara att ätas eller mixas. Lägg i frukten i en kraftfull blender och efter bara några sekunder kan du servera ditt barn en nyttig och god måltid. Lätt som en plätt!
Mindre svinn med tillagade grönsaker
Kanske har du tagit dig tid att laga en god måltid åt ditt barn, men så är det en sån dag då de helt enkelt inte känner för att äta. Då står du där och kastar du bort goda matrester. Slösaktigt? Absolut! Oavsett om du lagade potatis, ångkokta morötter eller rostad pumpa håller färsk barnmat upp till 3 dagar i kylskåpet om du lägger den i en behållare och förseglar den väl. Det är så du förvandlar dagens matrester till morgondagens lunch!
Få köttet att hålla längre
Det kan vara svårt att hitta mindre portioner kött i mataffären där allt finns i stora vuxenstorlekar. Men varför inte laga till en stor portion kött med råris, servera ditt barn en portion och förvara resten i frysen? Du kan förvara din kötträtt där i ca 3 månader. Det är inte bara sunt förnuft, det är också praktiskt! Nästa gång du inte har tillräckligt med tid, budget eller inspiration för att laga något nytt öppnar du bara frysen så är problemet löst.
KitchenAid Chef
— Dela vår passion för att skapa
På KitchenAid förenar vi människor som älskar matlagning och bakning, tillredning och skapande. I över 100 år har KitchenAid arbetat på uppdrag av varje kock där ute. Våra klassiska verktyg är gjorda med dig i åtanke – de öppnar dörren till nya möjligheter och hjälper dig att få ut mesta möjliga av din matlagning.