Grunderna: pâte sablée - mördeg
En fyllig mördeg som smular sig som sand. Används för att göra skal till pajer och tarteletter.
Grunderna: pâte sablée - mördeg
En fyllig mördeg som smular sig som sand. Används för att göra skal till pajer och tarteletter.
Redskap
Ingredienser
120 g kallt smör
90 g florsocker
4 äggulor
270 g vetemjöl
1 tsk salt
Steg för steg
Lägg smör och florsocker i skålen till köksmaskinen med degblandare.
Blanda på hastighet 1 tills blandningen blir krämig.
Tillsätt 4 äggulor och öka hastigheten till 6. Blanda tills gulorna har blandats in i smörblandningen helt.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl och salt. Blanda tills det blir en deg.
Slå in degen i plastfolie och kyl i 30 minuter. Kavla därefter ut på en mjölad yta.
Gör pajskal med den utkavlade degen. Baka enligt önskat recept.