Degkrokar som tillbehör till din köksmaskin
Spara energi genom att knåda deg med din köksmaskin. Gör utsökt bröd, pizza och pastadeg med degkrokarna för knådning och blandning.
Glädjen med hembakat bröd
Fyll hemmet med den aptitretande doften av nybakat bröd, oavsett om det är cheddarbröd eller surdeg. Degkroken till köksmaskinen från KitchenAid kallas ibland för en "degkniv" eller "C"-degkrok på grund av sin C-formade klo. Den påminner om handknådarrörelser och gör det hårda arbetet med att sträcka ut och massera degen åt dig.
Användbart tillbehör för din KitchenAid från köksmaskin
Fäst degkroken i din köksmaskin med hävarm eller med fällbart drivhuvud för snabb och effektiv mixning och knådning. Degkrokarna är praktiska baktillbehör som är exklusivt utformade för att fungera tillsammans med köksmaskiner från KitchenAid. De cirkulerar med ett elliptiskt rörelsemönster som ger noggranna resultat varje gång.
Om du förälskar dig i att baka bröd eller göra pasta kan det här bli det mest använda redskapet i köket.
Gör jästbröd med en degkrok
För jästbrödsrecept kan du spara armarna med en köksmaskin:
Använd flatblandaren till att mixa ingredienserna på hastighet 1-4
Växla till degkroken för knådning på hastighet 2 för att stärka glutenet. (Överskrid inte hastighet 2 vid knådning eftersom det kan skada köksmaskinen).
Du är klar när degen ser slät ut, är elastisk och håller formen
Täck med plastfolie och låt jäsa innan du bakar
Varför kallas brödjäsning för jäsning?
Att låta jästbrödet jäsa upp kallas för jäsning. Med detta menas att jästen jäser så att brödet växer eller sväller.
Varför behöver jag en degkrok?
Du kan välja att knåda för hand men en köksmaskin och en degkrok ger snabba och imponerande resultat. Den arbetar genom att vrida och vika degen i skålen. För tyngre deg, som för fullkornsbröd, är en krok en enorm hjälp så att du slipper trötta ut dig själv.
Genom att använda en köksmaskin kan du själv komma igång med andra uppgifter och förbereda nästa steg i dina läckra skapelser. Våra degkrokar är tillverkade av olika material, t.ex. är vissa tillverkade av rostfritt stål och andra har en non-stick-beläggning. Alla KitchenAid-köksmaskiner har en degkrok, men du kan byta ut den mot en annan som passar din köksmaskin. Bläddra nedåt för att kontrollera köksmaskinens kompatibilitet.
Hur länge behöver jag knåda med en KitchenAid-köksmaskin?
Det går mycket snabbare med köksmaskinen än att göra det för hand. Knådning i 2 minuter med köksmaskinen motsvarar knådning för hand i 10 till 12 minuter. Så du behöver inte knåda brödet i mer än några minuter med köksmaskinen för att få önskad konsistens.
Genom att knåda deg blir den starkare så att den kan hålla formen. Om du knådar bröddegen för mycket blir den istället hård. Det blir då svårt att dra i den och det blir segt att äta brödet.
Gör pastadeg med en degkrok
De enklaste ingredienserna skapar utsökt pasta: Ägg, mjöl och kanske lite salt. Du behöver inte använda flatblandaren till att blanda pastadegen. Du kan använda degkroken från början.
När du har gjort pastadegen ska du låta den vila i plastfilm i minst 30 minuter. Detta kan antingen vara i rumstemperatur i köket, eller i kylskåpet om du föredrar. Varför? För att få degens gluten att ”släppa” och göra den lättare att rulla och forma.
Gör pizzadeg med en degkrok
Vem behöver en pizzaleverans? Du kan göra en vacker bas med mjöl, vatten, salt, jäst och extra jungfruolivolja. Vissa tillsätter socker för att få degen att jäsa, men det är inte nödvändigt. Avsluta med att rulla degen i lite majsmjöl eller mannagryn eftersom det ger en proffsig yta.
När du är nöjd med degen lämnar du den i kylskåpet i minst en dag för kalljäsning. Då får du en pizzadeg som är luftig, full av smak och lättsmält.
Vilken degkrok passar dig bäst?
Passar köksmaskiner på 6,6/6,9 l med lyftarm
Passar köksmaskiner på 4,3/4,7/4,8 l med fällbart drivhuvud
Material
Köksmaskiner med fällbart drivhuvud 3,3 l
Modell 5KSM35CDH – aluminium- och antistick-beläggning (polyester) – tål maskindisk
Köksmaskiner med fällbara drivhuvud 4,3 l och 4,8 l
Modell 5KSM5THDHSS – rostfritt stål – tål maskindisk
Modell 5K452DH – aluminium med antistickbeläggning – tål maskindisk
Köksmaskiner med hävarm, 4,8 l
Modell 5K5A2DH – aluminium med non-stick-nylonbeläggning – tål maskindisk
Bedårande degbollar
Vem skulle inte vilja dela en tallrik degbollar med olika dippar som vitlökssmör, pesto eller en kryddig sås? Alla blir glada av ett gäng degbollar av smör, jäst, vetemjöl special och lite socker. Servera medan de fortfarande är varma direkt från ugnen med cruditéer som ett riktigt gott mellanmål eller en förrätt. Det är en restaurangupplevelse som du enkelt kan återskapa hemma.
Kul med pizzatoppings
Pizzatoppings är kul för barn, så låt dem strö över ost, skinka, basilika, svamp, majs, paprika, pickles eller till och med avokado. Bli kreativ och prova något riktigt ovanligt. Din familj och dina vänner kommer inte att kunna motstå en bit till.
Tips för att göra pastadeg
Om du knådar pastadegen med din köksmaskin i en minut eller så, och den fortfarande är smulig, kan du tillsätta några droppar vatten. Den ska vara fin och elastisk när du är klar.
Låt dig inspireras av våra recept
Kan du inte vänta med att prova på en hemgjord deg? Ta en titt på några av våra aptitretande receptidéer för köksmaskin.
Det rätta redskapet för alla uppgifter
Med ditt val av medföljande tillbehör är köksmaskinen ett mångsidigt nav. En assistent som kan rädda dina armar och blanda, knåda eller vispa dina skapelser. Med dess elliptiska rörelsemönster uppnår den resultat mycket snabbare än du skulle kunna för hand. Dra bara nedåt och vrid för att ta bort och byta tillbehör på axeln.
Vispa ihop en sås eller dessert
Byt ut degkroken mot en visp när du behöver få in mycket luft i blandningen. Utformad för att vispa ägg eller grädde snabbt och effektivt medan du kopplar av med en kopp te.
Använd flatblandaren
Bagare och kockar förlitar sig på flatblandaren för goda skapelser. Det här tillbehöret kombinerar effektivt ingredienser. Beroende på vilken hastighet du väljer kan du röra om, blanda, strimla, mosa och slå.