Quiche med ruccola soltorkade tomater och prosciutto
En smakrik paj fylld med ruccola, soltorkade tomater och prosciutto.
Quiche med ruccola soltorkade tomater och prosciutto
En smakrik paj fylld med ruccola, soltorkade tomater och prosciutto.
Redskap
Ingredienser
200 g vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g smör, i kuber
40 ml varmt vatten
6 ägg
60 ml mjölk
50 ml vispgrädde
80 g prosciutto
20 g ruccola
16 soltorkade tomater
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Steg för steg
Häll mjöl, salt och smör i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Blanda på hastighet 2 i ca 2 minuter.
När blandningen är grynig byter du ut flatblandaren mot degkroken. Tillsätt gradvis vattnet under knådning på hastighet 2.
När degen är halvslät formar du den med händerna till en boll, lindar in den i plastfolie och låter den ligga i kylskåpet i minst 30 minuter.
Kavla ut degen på en mjölad yta och vrid den hela tiden så att den inte fastnar på ytan.
Lägg degen i en 20 cm stor pajform och klipp bort överflödig deg med en sax. Förgrädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 210 °C.
Häll ägg, mjölk och grädde i skålen till köksmaskinen med trådvispen monterad. Blanda på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade.
Fördela prosciutto, ruccola och soltorkade tomater över pajskalet. Häll över äggblandningen. Krydda med salt och peppar.
Grädda pajen i 30–35 minuter på 180 °C.