Skip the navigation

Varför producerar min espressomaskin inte någon crema?

Creman är en viktig del av en bra espresso, så det är frustrerande när din noggrant bryggda kaffedryck saknar det gyllene lagret.

Crema är det härliga skummet som bildas naturligt på en espresso. Det skapas när hett vatten tvingas genom malt kaffe med högt tryck. Då emulgerar kaffebönornas oljor och bildar små, släta bubblor som anses vara kännetecknet för en äkta espresso.

Anledningar till att espressomaskinen inte producerar crema

  • Kaffet är för grovmalet. Använd något finare malning.
  • Kaffet är för mjukt packat. Använd en något hårdare packning med en kraft på 15–20 kg.
  • En filterkorg med enkelvägg kan ha använts med förmalet kaffe. Se diagrammet nedan:
Typ av korg Mängd Dosering (gram) Använd för
Enkelvägg Enkel espresso 10–12 Nymalet kaffe från hela bönor
Enkelvägg Dubbel espresso 18–20 Nymalet kaffe från hela bönor
Dubbelvägg Enkel espresso 10–12 Förmalet kaffe
Dubbelvägg Dubbel espresso 18–20 Förmalet kaffe

Relaterade vanliga frågor

Var den här artikeln till hjälp?

yesno