Osötat iste med röda frukter
Osötat iste med röda frukter och färsk frukt är ett härligt sätt att svalka sig på en varm sommardag.
Osötat iste med röda frukter
Osötat iste med röda frukter och färsk frukt är ett härligt sätt att svalka sig på en varm sommardag.
Redskap
Ingredienser
1,2 l vatten
4 påsar te med röda frukter
1 msk hibiskus, torkad
1 blodapelsin
8 jordgubbar
100 g röd frukt
7 kvistar mynta
Steg för steg
Koka upp 1,2 l vatten till 100 °C. Lägg tepåsar i en tekanna. Lägg hibiskus i tekulan och placera i tekannan. Häll vattnet i tekannan och låt dra i 5 minuter. Släng tepåsarna och ta upp tekulan från tekannan. Låt teet svalna helt. Häll över i en kanna.
Skiva blodapelsinen och lägg i kannan.
Skiva jordgubbarna och lägg i kannan. Tillsätt röd frukt och färsk mynta. Kyl i 3 timmar och servera med is.