Köttkvarnar för välsmakande rätter
Älskar du att laga nyttig mat? Börja från grunden och förvandla ingredienserna med en köttkvarn. De här stadiga delarna till köksmaskinen (säljs separat) mal kött, grönsaker, ströbröd och mycket mer så att du får färska och kreativa rätter.
Extra robust köttkvarn i metall
Du kan få en kvalitetsmalning på kortare tid med den här köttkvarnen och korvhornet. Det här är främst en köttkvarn och därför kan kyckling, kalkon, fläsk och nötkött malas snabbt och enkelt. Den här robusta och tåliga kvarnen gör också arbetet lättare med fisk, ströbröd, kryddor och örter till korv och hamburgare. Bli expert på malning av grönsaker och frukt till salsa, köttfria hamburgare och andra rätter.
Så här använder du köttkvarnen i metall
Du kan styra resultatet med hjälp av valfri malningsskiva i rostfritt stål:
Fin: tillagat kött till pålägg, hårda ostar, ströbröd
Medium: rått eller tillagat kött och kött till korv
Grovt: rått kött till hamburgare och chiligryta eller grönsaker till salsa och såser
När du har fäst skivan väljer du hastighet 4 på köksmaskinen för att starta och trycker in ingredienserna med hjälp av packaren.
Tips för en ren malning
Förbered och blanda allt i förväg och se till att ingredienserna är väl kylda. Den kalla temperaturen hjälper dig att få en ren malning. Du kan lägga alla ingredienser i frysen i 10 minuter eller själva köttkvarnen i kylen eller frysen innan du börjar.
Så här väljer du köttkvarn
Kvarn
Vad du kan göra
Vad finns i förpackningen?
Före användning
Så här rengör du
Kompatibel med
Utöka möjligheterna med köttkvarnen
Följ din passion och testa att göra ännu mer med din klassiska köttkvarn med andra delar som säljs separat. Med passertillsatsen för frukt och grönsaker kan du göra sylt, mos och kompotter. Med korvhornet kan du mata in goda malna ingredienser till korv och med det större matarbordet blir det enklare att göra större mängder.
Guide till köttkvarnen
Så här använder du köttkvarnen med de två malningsskivorna.
Fin malningsskiva – 4,5 mm – tillagat kött för pålägg, hårda ostar, ströbröd
Grov malningsskiva – 6 mm – rått kött till hamburgare och chilli, grönsaker till salsa och såser
När du har fäst kvarnen med skivan väljer du hastighet 4 på din köksmaskin för att starta.
Använd den ihop med korvhornet
Gör korvar från grunden så att du vet exakt vad som finns i dem. Från nötkött till kyckling eller fisk med örter, kryddor, vitlök eller ovanliga ingredienser som karamelliserad lök eller ärtor.
Korvhornet medföljer köttkvarnen i metall, eller köps separat till den vanliga köttkvarnen. Du kan göra både små eller stora korvar. Du väljer själv.
Använd den ihop med passertillsatsen
Om du älskar mjuka och saftiga rätter kan du upptäcka glädjen med att passera frukt och grönsaker. Du kan använda köttkvarnen tillsammans med passertillsatsen (som säljs separat) för att bearbeta mjuka frukter och kokta grönsaker hemma. Gör läckra sylter, puréer och mos med alla olika typer av konsistens. Varför inte börja med äppelmos eller tomatjuice?
Köttfria malningstips
Köttkvarnen är naturligtvis inte bara till för kött. Pescetarianer kan göra välsmakande fiskkakor, tonfiskravioli eller laxburgare. Vegetarianer och veganer kan få mycket nytta av det här praktiska tillbehöret när de gör växtbaserade rätter från grunden.
Experimentera med egna mexikanska bönburgare, falafel eller salsa och pålägg. Blomkålsris är ett underbart alternativ till ris med få kolhydrater och högt fiberinnehåll som du kan göra genom att mala blomkål.
Idéer om vad du kan göra med din köttkvarn
Salsa
Hamburgare
Korv
Falafel
Pålägg
Fiskkakor
Chili
Patéer
Barnmat
Raviolifyllning
Varför välja en köttkvarn?
Till skillnad från en matberedare får du ett tillfredsställande jämnt resultat med en köttkvarn. Eftersom alla ingredienser trycks genom malningsskivans hål betyder det att allt kommer ut jämnt. Om du till exempel kör i en blandning av nötkött, svamp, vitlök och örter bearbetas allt och är sedan redo för att göra din hamburgare, paj eller pastej. Voilà!