Vegansk kikärtsburgare
Rädd för skräpmat? Prova det här hälsosamma receptet baserat på kikärtor: det kan vara rätt redskap.
Vegansk kikärtsburgare
Rädd för skräpmat? Prova det här hälsosamma receptet baserat på kikärtor: det kan vara rätt redskap.
Redskap
Ingredienser
200 g kikärtor
1/2 schalottenlökar
1 msk potatismjöl
10 g persilja
50 g brödsmulor
50 g grekisk yoghurt
2 msk extra virgin olivolja
1 nypa salt
Steg för steg
Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.
Blanda kikärtor, schalottenlökar, persilja, salt och potatismjöl i en skål. Blanda väl.
Sätt köksmaskinen på hastighet 3.
Häll blandningen i matningsröret och pressa försiktigt med påmataren för att mala.
Forma 4 kulor med en glasskopa.
Platta till bollarna och doppa dem i brödsmulor.
Lägg upp burgarna på en bakplåt, droppa över olja och ugnsbaka på 200°C i 15 minuter.
Servera med den grekiska yoghurten som en dipsås.
Servera som en riktig burgare, i ett bröd med tomat- och lökskivor, pickles och ketchup.