När du har gjort hemlagad pasta med pastavalsen och skäraren (5KSMPRA) eller enbart pastavalsen (5KSMPSA) måste du se till att de är rena innan du lägger undan dem.
Rengöra pastaskäraren:
Obs! Använd inte metallföremål för att rengöra pastaskäraren. Diska inte huvuddelen i diskmaskinen och sänk inte ned den i vatten eller andra vätskor. Endast knivarna tål maskindisk.
- Stäng av köksmaskinen (hastighet 0) och dra ut kontakten.
- Ta isär pastaskäraren helt.
- Efter att du har skurit pasta ska du låta pastaskäraren lufttorka i en timme. Ta sedan bort eventuell intorkad deg med rengöringsborsten. Om det är svårt att få ta bort intorkad deg kan du pröva att knacka på delen med handen. Använd en tandpetare om det behövs.
- Efter rengöring av all kvarvarande intorkad deg polerar du pastaskäraren med en mjuk, torr trasa och förvarar den på en torr plats i rumstemperatur. Diska inte pastaskärarens huvuddel i diskmaskinen.
Obs! Använd aldrig en kniv eller något annat vasst föremål för att få bort degrester. För inte en torkhandduk eller någon annan trasa genom valsarna för att rengöra dem.
Rengöra pastavalsen:
Obs! Använd inte metallföremål för att rengöra pastavalsen. Diska inte pastavalsen i diskmaskinen och sänk inte ned den i vatten eller andra vätskor. Pastavalsen ska handdiskas.
- Stäng av köksmaskinen (hastighet 0) och dra ut kontakten.
- Ta isär pastavalsen helt.
- Efter att du har skurit pasta ska du låta pastavalsen lufttorka i en timme. Ta sedan bort eventuell intorkad deg med rengöringsborsten. Om det är svårt att få ta bort intorkad deg kan du pröva att knacka på delen med handen. Använd en tandpetare om det behövs.
- Efter rengöring av all kvarvarande intorkad deg polerar du pastavalsen med en mjuk, torr trasa och förvarar den på en torr plats i rumstemperatur. Diska inte pastavalsen i diskmaskinen.
Obs! Använd aldrig en kniv eller något annat vasst föremål för att få bort degrester. För inte en torkhandduk eller någon annan trasa genom valsarna för att rengöra dem.