Vanliga frågor
Hur monterar man köttkvarnen och korvhornet?
Ta reda på hur du monterar ihop köttkvarnen och korvhornet och fäster delen på köksmaskinen så att den är klar att användas. Se stegen här …
Delen med köttkvarn och korvhorn (5KSMMGA) är mer än en köttkvarn – den kan också användas för grönsaker, ost, fisk, brödsmulor och mycket mer. Innan du kan använda den måste du montera den enligt följande.
Så här sätter du ihop köttkvarnsdelen:
- Sätt in malningsskruven i huvudfästet.
- Placera kniven över malningsskruvens ände. Kniven ska sitta helt inne i fästet. Om den inte gör det drar du av den, vänder på den och sätter den på plats igen. VIKTIGT! Se till att knivens vassa sida är vänd utåt.
- Placera malningsskivan över kniven och se till att skivans skåra passas in mot fliken nedtill på huvudfästet.
- Placera kragen på huvudfästet och vrid medurs för hand tills den sitter fast men inte är åtdragen.
Så här fäster du köttkvarnen på köksmaskinen:
- Stäng av köksmaskinen (hastighet 0) och dra ut kontakten.
- Beroende på vilken typ av frontfäste du har ska du antingen fälla upp den gångjärnsförsedda kåpan eller lossa vredet genom att vrida det moturs och ta bort kåpan.
- För in delaxelhöljet i delfästet. Se till att drivaxeln hamnar i det fyrkantiga uttaget på frontfästet. Vrid delen fram och tillbaka vid behov. När delen sitter i rätt läge passar delhöljets sprint in i skåran på frontfästet.
- Dra åt delvredet tills enheten sitter ordentligt fast i köksmaskinen.
Så här fäster du korvhornstillsatsen:
- Sätt in malningsskruven i huvudfästet .
Sätt sedan in korvhornets platta över änden på malningsskruven så att skåran på plattan passar in med fliken på undersidan av huvudfästet.
- För in önskat korvhorn (stort eller litet) genom kragen. Placera sedan kragen med korvhornet på huvudfästet och vrid ringen för hand tills den sitter fast men inte är åtdragen.
Vilken storlek på malningsskivan ska jag använda?
Grov skiva – används för att mala rått eller tillagat kött, fasta grönsaker, torkade frukter och ost.
Fin skiva – används för att mala rått kött, tillagat kött för pålägg och ströbröd.
RELATERADE VANLIGA FRÅGOR
Var den här artikeln till hjälp?