Skip the navigation

Hur länge ska jag knåda och i vilken hastighet?

Om du använder en KitchenAid-köksmaskin kommer du att märka att knådningen går mycket fortare än att göra det för hand. Här är våra råd...

Våra köksmaskiner har ett elliptiskt rörelsemönster som ger mycket snabbare blandning och knådning än för hand eller med köksmaskiner från andra tillverkare. På grund av detta kan knådningstiden minskas avsevärt i de flesta brödrecept, så att du får fantastiskt hembakt bröd ännu snabbare!

KitchenAid rekommenderar att du anpassar dina favoritrecept till de hastigheter och tider som rekommenderas i användarhandboken för att få bästa resultat.

Guide till knådningstider

  • Knådning med en KitchenAid-köksmaskin i 2 minuter motsvarar knådning i 10–12 minuter för hand.
  • KitchenAid rekommenderar inte knådning av bröddeg i mer än 2 minuter på hastighet 2, och den totala blandnings- och knådningstiden bör inte överstiga 4–6 minuter.

Guide till knådningshastigheter

Det är viktigt att du endast använder hastighet 2, aldrig högre eller lägre, när du knådar jästdeg.

RELATERADE VANLIGA FRÅGOR

Var den här artikeln till hjälp?

yesno