Det är snabbt, effektivt (och roligt!) att krossa is eller frysta ingredienser i en KitchenAid-blender med sina blad i rostfritt stål.
Här är våra allmänna iskrossningstips!
– Is kan krossas eller hyvlas i valfri hastighet. Mixa med en högre hastighet om du gör drycker med stora mängder is och för mindre mängder kan du använda en medelinställning eller Puls. – Kontrollera om din blender har en funktion för krossad is. I så fall kan du välja det specifikt för detta ändamål. – Ingen vätska behöver tillsättas. – Pulsfunktionen lämpar sig för livsmedel som lätt fastnar i tillbringaren.
När du använder is eller frysta ingredienser i en blender påverkar sättet ingredienserna lagras inte bara mixningen, utan även konsistens och smak.
Rekommenderad ordning på ingredienser vid blandning av frysta ingredienser eller is (från botten till toppen):
- Vätskor
- Eventuella sötningsmedel
- Bladgrönsaker
- Mjuka ingredienser
- Frukt och grönsaker, nötter, frön och gryn
- Frysta ingredienser och isbitar.
Mer specifika råd för varje blendermodell:
– Blendern K400 – Artisan 5KSB4026 har förprogrammerade receptinställningar som iskrossning, isdrycker och smoothies.
– Blendern K150 5KSB1325 är känd för att vara den optimala blendern för iskrossning. (Vrid ratten till iskrossningsinställningen eller genom tre hastigheter så att en kraftfull blandningsvirvel skapas i tillbringaren). Faktum är att blendern kan krossa is på mindre än 10 sekunder (baserat på en halv isbricka).
– Blendern Power – Professional 5KSBC1B0 har ett förinställt receptprogram: isdrycker. Du kan välja mellan variabla tider och pulsfunktioner, med vars hjälp du kan anpassa mixningen efter valfritt recept.
– Blendern High Performance – Artisan 5KSB6061 har en pulsfunktion som lämpar sig för iskrossning (och många andra användningsområden).
– Blendern Power Plus – Artisan 5KSB8270 har en pulsfunktion som är idealisk för iskrossning (och många andra användningsområden).