Vilket är det bästa sättet att göra glass?
Hemlagad glass framkallar leenden hos alla. Se på hur enkelt det är att göra det med vår KitchenAid glassmaskin här...
Om du gillar glass kommer du att älska vårt glassmaskinstillbehör. Om du vill göra glass hemma kan du enkelt göra det med vår glassmaskin. Här är våra tips:
Ställ in skålen i frysen på den kallaste inställningen innan du använder den. Förvara frysskålen i frysen i minst 15 timmar.
Blanda sedan glassmeten i förväg. För bästa och snabbare resultat bör du kyla glassmeten ordentligt i kylskåpet i förväg.
Så här gör du din glass i glassmaskinen:
- Montera och fäst in den förfrysta frysskålen, blandredskapet och drivenheten.
- Ställ in köksmaskinen på hastigheten STIR (RÖR) och häll sedan gradvis glassmeten i frysskålen medan den blandas. (Viktigt! Om du häller smeten i frysskålen innan du startar köksmaskinen kan blandningen frysa för fort och låsa blandredskapet).
- Blanda i 20–30 minuter eller till önskad konsistens. Tillsätt eventuella fasta ingredienser som frukt, nötter, godis eller chokladbitar när 12–15 minuter av blandningsprocessen har gått.
- Ta bort blandredskapet och frysskålen och använd en slickepott eller en plast- eller träsked för att flytta över glassen till dessertskålar eller en lufttät behållare för förvaring i frysen. Förvara inte glass i frysskålen i frysen. Om du försöker ta ut hård glass ur frysskålen med metallskedar eller -redskap kan frysskålen skadas.
Hur vill du ha din glass – mjuk eller hård?
När du använder glassmaskinen får glassen en mjuk konsistens. Om du vill ha fastare konsistens lägger du glassen i en grund, lufttät behållare i frysen i 2–4 timmar.
Obs! Om blandredskapet börjar slira och avger ett klickande ljud betyder det att glassen är klar. Hoppas det smakar!
För smakinspiration kan du besöka vår receptsida här.
Var den här artikeln till hjälp?