Zucchinilasagne
En utsökt vegetarisk lasagne med zucchini, mozzarella och fetaost.
Zucchinilasagne
En utsökt vegetarisk lasagne med zucchini, mozzarella och fetaost.
Redskap
Ingredienser
2 zucchinis
200 g fetaost
1 tomat, grovt skuren
100 g soltorkade tomater
1 tsk svartpeppar
1 klyfta vitlök
200 g mozzarella
5 basilikablad
Steg för steg
Fäst frukt- och grönsakshyveln på köksmaskinen. Vrid frigöringsreglaget för kniven så att zucchinin får plats.
Skala zucchinin och skär av ändarna om det behövs så att den passar i mathållaren och på matspettet.
Placera zucchinin på grönsakshyveln.
Kläm fast det tjocka bladet på frukt- och grönsakshyveln.
Vrid hastighetskontrollen till 1 och ta emot zucchiniskivorna med händerna.
Skär zucchiniskivorna så att de passar i ugnsformen.
Lägg fetaost, tomat, soltorkade tomater, vitlök och svartpeppar i blendern. Blanda i 2 minuter på hastighet 6 tills såsen är slät.
Lägg ett tunt lager på botten av ugnsformen och täck med zucchiniskivor.
Lägg till ett lager sås och några skivor mozzarella. Upprepa det här steget tills du har slut på zucchiniskivor och sås.
Sätt in formen i ugnen som är förvärmd till 200 C och grädda i 15-20 minuter.
Avsluta med lite färska basilikablad.