Skip the navigation

Yuzuglaserade mördegskakor

KitchenAid Chef

yuzu glazed shortbread

Yuzuglaserade mördegskakor

KitchenAid Chef

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
35min
Totalt
55min
Portioner
20
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

100 g strösocker

6 g citronskal

230 g saltat smör, rumstempererat

1 äggula

10 ml yuzujuice

300 g vetemjöl

60 g florsocker

1 msk majsstärkelse

1 g salt

120 g florsocker

15 ml yuzujuice

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 150 °C.

  2. Häll socker och citronskal i köksmaskinsskålen med flatblandartillbehöret monterat. Vrid till hastighet 2 och blanda sockret med citronoljorna i 1 minut.

  3. Häll smöret i sockret och blanda på hastighet 4 i 2–3 minuter. Vrid ned till hastighet 2, häll i äggulan och yuzujuicen och blanda i 30 sekunder till.

  4. Vrid till hastighet 1 och häll i mjöl, florsocker, majsstärkelse och salt. Blanda tills allt har blandats ihop, cirka 1 minut.

  5. Skrapa av degen på en bakplåt med bakplåtspapper och klappa ut den tills den är rektangulär och 1 cm tjock. Grädda i 30–35 minuter eller tills kanterna är lätt gyllenbruna.

  6. Låt svalna i 5 minuter och använd sedan en bänkskrapa för att skära i rektanglar.

  7. Så här gör du glasyren: häll florsockret och 1 msk yuzujuice i en ren köksmaskinsskål med visptillbehöret monterat. Vrid till hastighet 1 och blanda tills glasyren är slät. Om det behövs skrapar du sidorna av skålen. Om du vill ha tunnare konsistens tillsätter du 1 tsk yuzujuice i taget.

  8. Ringla glasyren över de kylda mördegskakorna och garnera med citronskal.