Redskap
Ingredienser
100 g strösocker
6 g citronskal
230 g saltat smör, rumstempererat
1 äggula
10 ml yuzujuice
300 g vetemjöl
60 g florsocker
1 msk majsstärkelse
1 g salt
120 g florsocker
15 ml yuzujuice
Steg för steg
Förvärm ugnen till 150 °C.
Häll socker och citronskal i köksmaskinsskålen med flatblandartillbehöret monterat. Vrid till hastighet 2 och blanda sockret med citronoljorna i 1 minut.
Häll smöret i sockret och blanda på hastighet 4 i 2–3 minuter. Vrid ned till hastighet 2, häll i äggulan och yuzujuicen och blanda i 30 sekunder till.
Vrid till hastighet 1 och häll i mjöl, florsocker, majsstärkelse och salt. Blanda tills allt har blandats ihop, cirka 1 minut.
Skrapa av degen på en bakplåt med bakplåtspapper och klappa ut den tills den är rektangulär och 1 cm tjock. Grädda i 30–35 minuter eller tills kanterna är lätt gyllenbruna.
Låt svalna i 5 minuter och använd sedan en bänkskrapa för att skära i rektanglar.
Så här gör du glasyren: häll florsockret och 1 msk yuzujuice i en ren köksmaskinsskål med visptillbehöret monterat. Vrid till hastighet 1 och blanda tills glasyren är slät. Om det behövs skrapar du sidorna av skålen. Om du vill ha tunnare konsistens tillsätter du 1 tsk yuzujuice i taget.
Ringla glasyren över de kylda mördegskakorna och garnera med citronskal.