Vitlöks- och ostpetitchouxer
De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.
Vitlöks- och ostpetitchouxer
De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.
Redskap
Ingredienser
110 g smör
250 ml vatten
140 g mjöl
5+1 ägg
2 kvistar färsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
150 g hårdost
1 vitlöksklyfta
Steg för steg
Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.
Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.
Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.
Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.
Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.
Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.
Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.