Skip the navigation

Vitlöks- och ostpetitchouxer

KitchenAid Chef

De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.

cheesechoux_wallpaper (1).jpg

Vitlöks- och ostpetitchouxer

KitchenAid Chef

De här lätta, fluffiga och ostiga petitchouxerna är den perfekta munsbiten till ett glas vin eller mousserande vin.

Redskap

HandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
15min
Totalt
25min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

110 g smör

250 ml vatten

140 g mjöl

5+1 ägg

2 kvistar färsk timjan

1/2 tsk svartpeppar

150 g hårdost

1 vitlöksklyfta

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 15 petitchouxer.

  2. Smält smöret och vattnet i en kastrull på medelhög värme. Rör ned mjölet med en träsked tills du får en mjuk deg.

  3. Tillsätt ett ägg i taget medan du blandar degen på hög hastighet.

  4. Vik försiktigt ned timjan, svartpeppar, ost och vitlök.

  5. Lägg degen i en spritspåse och spritsa petitchouxerna på en bakplåt med bakplåtspapper.

  6. Tryck ned ett vått finger i petitchouxerna så att de blir perfekt runda efter gräddningen.

  7. Pensla petitchouxerna med vispat ägg och toppa med nyriven ost.

  8. Grädda i 15 minuter i en förvärmd ugn på 190 grader. Låt svalna på ett bakgaller.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.