Vispat briedipp med karamelliserad lök
Använd köksmaskinen och omvandla brieosten till en läcker dippsås. Toppa med söt och salt karamelliserad lök, så får du den perfekta aptitretaren på semestern.
Vispat briedipp med karamelliserad lök
Använd köksmaskinen och omvandla brieosten till en läcker dippsås. Toppa med söt och salt karamelliserad lök, så får du den perfekta aptitretaren på semestern.
Redskap
Ingredienser
6 pärllök
30 g smör
1 msk farinsocker
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
20 ml balsamvinäger
20 ml vatten
2 kvistar timjan
500 g brieost (utan kant)
1,5 msk honung
Steg för steg
Skala och halvera pärllöken. Smält smöret på medellåg värme och lägg löken i pannan, skärsidan nedåt. Tillaga i 10 minuter och rör om då och då.
Strö över sockret över löken och tillaga i 3 minuter. Tillsätt svartpeppar, salt, balsamvinäger och vatten. Sänk värmen och tillaga i 20 minuter. Tillsätt timjan när löken har karamelliserats.
Gör dippsåsen genom att först ta bort kanten från osten. Se till att osten är kall innan du gör det här så går det lättare att få bort kanten. När du har tagit bort kanten låter du brieosten stå framme tills den når rumstemperatur.
Lägg ost och honung i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Öka långsamt till hastighet 8 och vispa tills brieosten blir slät, bredbar och lyser i färg.
Lägg den vispade brieosten i en serveringsskål och toppa med den varma karamelliserade löken. Servera med bröd eller en grönsakstallrik.