Veganska kolvåfflor med spirulina och kokosyoghurt
Älskar du växtbaserad mat? Prova de här veganvåfflorna med en härlig garnering.
Veganska kolvåfflor med spirulina och kokosyoghurt
Älskar du växtbaserad mat? Prova de här veganvåfflorna med en härlig garnering.
Redskap
Ingredienser
2 msk linfrö
5 msk vatten
160 g matvete
2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
4 msk kokossocker
1 msk aktivt kol i pulverform
180 ml mandelmjölk
1 msk äppelcidervinäger
4 msk kokosolja, smält
1/2 vaniljstång
180 ml kolsyrat vatten
100 g kokosyoghurt
1 msk blått spirulinapulver
färska bär
1 pitaya
ätbara blommor
Steg för steg
Blanda linfrön och vatten i en liten skål och låt stå i 5 minuter tills konsistensen blir geléaktig.
Fäst mjölkvarnen av metall på köksmaskinen och tillsätt matvete. Ställ in kvarnen på den finaste inställningen genom att vrida inställningsvredet medurs till symbolen för finmalning. Placera en skål under kvarnen för att samla upp mjölet. Ställ åt sidan.
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen och sikta mjöl, bakpulver, kokossocker och salt på hastighet 4. Ställ skålen med torra ingredienser åt sidan.
Tillsätt mandelmjölk och äppelcidervinäger i köksmaskinens skål. Fäst fatblandaren på köksmaskinen och börja blanda på hastighet 2. Häll långsamt i kokosolja och vaniljfrön.
Tillsätt lite av det siktade mjölet i taget. Öka hastigheten till 4 och tillsätt kolsyrat vatten och aktivt kol. Blanda tills det inte finns några klumpar kvar.
Sätt på våffeljärnet på hög värme och häll i smet tills formen är fylld. Tillaga i 5–6 minuter tills våfflan är frasig.
Blanda yoghurt och spirulinapulver i en liten skål. Servera våfflorna med toppingen.