Veganska grahamskex
En vegansk version av det välkända krispiga kexet.
Veganska grahamskex
En vegansk version av det välkända krispiga kexet.
Redskap
Ingredienser
50 g farinsocker
50 g strösocker
150 g veganskt smör
200 g vetemjöl
100 g rågmjöl
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
vid behov: vegansk mjölk
Steg för steg
Lägg båda typerna av socker och veganskt smör i skålen till köksmaskinen utrustad med flatblandare av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.
Tillsätt mjöl, rågmjöl, kanel, bakpulver och salt. Blanda på hastighet 1 tills degen är blandad. Om degen är lite för torr, tillsätt lite vegansk mjölk, 1 tesked i taget.
Rulla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och skär i rektanglar med en pizzaskärare. Använd en gaffel för att göra hål i ytan på kakorna.
Grädda i 15 minuter på 175°C. Ta ut ur ugnen och skär upp kakorna igen med pizzaskäraren medan de fortfarande är varma. Låt svalna på bakplåten innan du bryter isär dem.