emeagif
Skip the navigation

Veganska grahamskex

KitchenAid Chef

En vegansk version av det välkända krispiga kexet.

vegangrahamcrackers_thumbnail.jpg

Veganska grahamskex

KitchenAid Chef

En vegansk version av det välkända krispiga kexet.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
20min
Totalt
30min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

50 g farinsocker

50 g strösocker

150 g veganskt smör

200 g vetemjöl

100 g rågmjöl

1 tsk malen kanel

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

vid behov: vegansk mjölk

Steg för steg

  1. Lägg båda typerna av socker och veganskt smör i skålen till köksmaskinen utrustad med flatblandare av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.

  2. Tillsätt mjöl, rågmjöl, kanel, bakpulver och salt. Blanda på hastighet 1 tills degen är blandad. Om degen är lite för torr, tillsätt lite vegansk mjölk, 1 tesked i taget.

  3. Rulla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och skär i rektanglar med en pizzaskärare. Använd en gaffel för att göra hål i ytan på kakorna.

  4. Grädda i 15 minuter på 175°C. Ta ut ur ugnen och skär upp kakorna igen med pizzaskäraren medan de fortfarande är varma. Låt svalna på bakplåten innan du bryter isär dem.