emeagif
Skip the navigation

Veganska cupcakes

KitchenAid Chef

Alla kommer att älska dessa läckra veganska cupcakes!

Import-Recipe - Vegan cupcakes

Veganska cupcakes

KitchenAid Chef

Alla kommer att älska dessa läckra veganska cupcakes!

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
22min
Totalt
42min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

50 g vetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk vaniljpulver

1/2 tsk bikarbonat

190 ml mandelmjölk

130 g strösocker

1 msk vegetabilisk olja

115 g veganskt smör

440 g florsocker

1 tsk vaniljextrakt

1 torkade rosknoppar, krossade

Steg för steg

  1. Gör så här: Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, salt, bakpulver, vaniljpulver och bikarbonat i skålen på köksmaskinen på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  2. Häll mandelmjölk, strösocker och vegetabilisk olja i en annan skål till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 6 i 4 minuter. Sänk hastigheten till 4 och tillsätt den siktade mjölblandningen skedvis.

  3. Dela upp smeten i 10 muffinsformar. Grädda i 22 minuter i en ugn i 175 °C.

  4. Låt svalna helt och överför till ett galler.

  5. Glasyr: Lägg vegansmöret i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 2 och tillsätt florsocker skedvis.

  6. Tillsätt vaniljextrakt. Öka hastigheten till 10 och vispa i 5 minuter tills glasyren är lätt och luftig.

  7. Häll över glasyren i en spritspåse och spritsa på muffinsen.

  8. Avsluta med att strössla över torkade rosenknoppar.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gör den personlig för mors dag!

Kostnadsfri glassmaskin (värde 1999 SEK) med köksmaskin – Artisan By You eller 5KSM60SPX