Veganska burgare på svarta bönor
God, fast och helt gudomlig burgare på svarta bönor.
Veganska burgare på svarta bönor
God, fast och helt gudomlig burgare på svarta bönor.
Redskap
Ingredienser
400 g svarta bönor, sköljda och torkade
1 lime
1 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
1/2 lök
1/2 grön paprika
1 msk havregryn
Steg för steg
Sätt i den vändbara skär-/rivskivan (skärsidan) i foodprocessorn och skiva löken på hastighet 2.
Ändra hastigheten till 1 och skiva den gröna paprikan. Ställ åt sidan.
Sätt i knivenheten i foodprocessorn. Tillsätt bönorna, saft från lime, olivolja, rökt paprikapulver, malen kummin, salt och peppar.
Blanda på hastighet 2 i cirka 30 sekunder tills blandningen liknar en puré med lite bitar i. Häll över i en skål.
Tillsätt grön paprika, lök och havregryn. Blanda med händerna.
Olja in dina händer och forma burgare.
Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda dem i en förvärmd ugn på 180 C i 30 minuter (15 minuter på varje sida).
Servera med hamburgerbröd, rucola, tomatskivor, pickles, rödlök och chipotlesås.