Skip the navigation

Veganska blomkåls- och quinoasalladsskålar

KitchenAid Chef

Ett veganskt alternativ till middagsbjudningen som förrätt eller huvudrätt. De här blomkålsbollarna är inte bara mättande – de gör att man bara vill ha fler.

Vegan cauliflower and quinoa lettuce cups

Veganska blomkåls- och quinoasalladsskålar

KitchenAid Chef

Ett veganskt alternativ till middagsbjudningen som förrätt eller huvudrätt. De här blomkålsbollarna är inte bara mättande – de gör att man bara vill ha fler.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
50min
Inställning
50min
Tillagning
20min
Totalt
2h
Portioner
16
Svårighet
Medel

Ingredienser

2 huvuden av rå blomkål, putsad och utan stam

tbsp 3 aquafaba

25 g sojasås

350 g kokt och kyld quinoa

35 g färsk hackad koriander, delad på hälften

27 g salladslök, tunt skivad

370 g pankoströbröd

24 g salt till blomkålsbollar

34 g citrongräspasta

4 vitlöksklyftor, finhackade

9 g riven ingefära

7 g chili- och vitlökssås

72 g osaltade jordnötter, finhackade

60 g extra virgin olivolja, att steka i

255 g krämigt jordnötssmör

270 g kokosmjölk

36 g lönnsirap

36 g röd currypasta

3 limefrukter

9 g salt

32 hjärtsalladsblad

32 limeklyftor

2 skålar rostat kokosspån eller rostade kokoschips

to garnish hackad koriander

Steg för steg

  1. Gör jordnötssås: Vispa ihop jordnötssmör, kokosmjölk, lönnsirap, röd currypasta, pressad lime och 9 g salt i en skål. Späd med lite vatten om det behövs. Ställ åt sidan.

  2. Gör blomkålsbollar: Putsa blomkålen för att ta bort stam, kärna och blad. Koka upp vatten i en stor kastrull med lock. Sänk försiktigt ned ångkorgen med den putsade blomkålen. Täck kastrullen och ånga i 25 minuter. Flytta över blomkålen till en bakplåt med hushållspapper. Låt vila i 5 minuter för att frigöra överflödig fukt.

  3. Fäst flatblandaren på köksmaskinen och lägg blomkålen i skålen, sätt sedan på stänkskyddet. Mosa blomkålen, börja med hastighet 2. Öka långsamt till hastighet 6 i 3–4 minuter. Låt blomkålen vara kvar i skålen.

  4. Blanda aquafaba och sojasås i en separat skål. Rör om tills det är en slät blandning. Tillsätt i blomkålen och mixa på hastighet 3 i 30 sekunder.

  5. Tillaga blomkålsbollar: Tillsätt hälften av koriandern och de återstående blomkålsbollsingredienserna, utom oljan till stekning. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Ta loss skålen och ställ in i kylskåp i 30 minuter.

  6. Testa smak och konsistens på blomkålsbollarna genom att steka en skopa av blandningen i lite olja i en non-stick-stekpanna på medelvärme. Om de blir platta i stekpannan kan du tillsätta mer ströbröd. Smaka och justera kryddorna vid behov.

  7. Forma bollar på ca 4 cm genom att ta 1 rågad matsked blandning i taget. Lägg dem på en bakplåt.

  8. Värm ugnen till 200°C.

  9. Värm 2 matskedar olja i en stor non-stick-traktörpanna på medelvärme. Stek blomkålsbollarna i omgångar i 2 minuter på varje sida, tillsätt olja efter behov. Vänd försiktigt med en stekpincett och en stekspade, eftersom de är mjuka och kan fastna i pannan. Bollarna kan bli något platta när de tillagas.

  10. Lägg tillbaka blomkålsbollarna på bakplåten. Sätt in i ugnen och grädda i 10 minuter, tills de blivit varma ända in i mitten. Ta ut från ugnen och låt svalna i 10 minuter så att de blir fasta.

  11. Servera genom att lägga två blomkålsbollar i varje salladsskål och toppa med rostade kokosspån, resterande koriander och jordnötssås. Garnera med lite limesaft.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.