Vegansk no bake cheesecake
Denna laktosfria cheesecake är lika krämig och fyllig som den klassiska versionen.
Vegansk no bake cheesecake
Denna laktosfria cheesecake är lika krämig och fyllig som den klassiska versionen.
Redskap
Ingredienser
375 g cashewnötter
425 g veganska kex
120 g + 5 msk kokosolja, smält
1 tsk kanel
180 ml lönnsirap
1 citron
1 tsk vaniljpasta
Steg för steg
Lägg cashewnötterna i en värmebeständig skål och täck med kokande vatten. Låt ligga i blöt i en timme.
Smula kexen och blanda ihop dem med kokosolja och kanel på hastighet 1. Blandningen ska kännas som våt sand. När önskad konsistens har uppnåtts, använd baksidan av en mätkopp eller ett glas för att trycka ut skorpan i en smord springform. Kyl i minst en timme tills den är fast.
Skölj de blötlagda cashewnötterna och häll över i blenderkannan. Tillsätt lönnsirap, skal av 1 citron, saft av 1 citron och vaniljpasta. Mixa på hög hastighet tills en slät blandning bildas.
Täck sidorna av springformen med bakplåtspapper och häll i cashewfyllningen. Låt stelna i minst 8 timmar i kylskåp.
Garnera den veganska cheesecaken med valfri sommarfrukt. Servera kyld.