Skip the navigation

Vaniljkräm

KitchenAid Chef

Vaniljkräm är en grundläggande kräm på alla hemmabagares repertoar. Använd den som fyllning i efterrättspajer eller andra bakverk.

Import-Recipe - Homemade pastry cream

Vaniljkräm

KitchenAid Chef

Vaniljkräm är en grundläggande kräm på alla hemmabagares repertoar. Använd den som fyllning i efterrättspajer eller andra bakverk.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
10min
Totalt
30min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1 l standardmjölk

1 vaniljstång

1 tsk vaniljpasta

100 g strösocker

60 g majsstärkelse

10 äggulor

100 g smör, kallt och tärnat i kuber

Steg för steg

  1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och tillsätt vaniljfröna och vaniljpastan. Låt sjuda.

  2. Tillsätt socker, majsstärkelse och äggulor i skålen på köksmaskinen med visp. Blanda på hastighet 6 tills en lätt och fluffig massa bildas.

  3. Sänk hastigheten på köksmaskinen till 2 och häll försiktigt i hälften av den uppvärmda mjölken. Blanda tills de 2 komponenterna har blandats helt. Det här steget kallas att ”temperera äggen”.

  4. Lägg tillbaka de tempererade äggen i den återstående varma mjölken i kastrullen och vispa kraftigt tills en tjock vaniljsås har bildats. Det tar cirka 10 minuter. Sila den varma vaniljsåsen för att få bort eventuella klumpar.

  5. Vispa ned det kalla smöret, täck skålen med plastfolie och låt svalna i kylskåpet i minst 12 timmar. Använd den kylda vaniljkrämen som fyllning i efterrätter och bakverk.