Redskap
Ingredienser
375 ml matlagningsgrädde
250 ml grädde
30 g florsocker, siktat
2 tsk vaniljextrakt
to taste en nypa havssalt
to taste valfria tillägg
1 tsk espressopulver
60 g hackade rostade mandlar
85 g chokladbitar
1/2 tsk mintextrakt, eller efter smak
170 g hackad fryst frukt
Steg för steg
Frys in matlagningsgrädden i iskuber i ca 2 timmar.
Tillsätt fryst matlagningsgrädde, vispgrädde, florsocker, vanilj och salt i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 1. Öka långsamt hastigheten till hög (hastighet 10 eller 11). Mixa tills den är helt slät, ca 30 sekunder. Tillsätt eventuellt annat du vill ha i och pulsera 2–3 gånger på låg hastighet, så att allt blandas.
Lägg glassen i en lufttät behållare och placera den i frysen tills den är fast i ca 2 timmar. Glassen håller i frysen i upp till en vecka.