Tropisk frukostskål
Tropisk frukostskål
Redskap
Ingredienser
120 ml fet konserverad kokosmjölk
2 medelstor apelsin, skalad och urkärnad
1 msk smält kokosolja
1 tsk finriven limezest
1 1/2 msk färsk limejuice
1/4 tsk malen kardemumma
320 g frusen mango
1 frusen medelstor skivad banan
30 g fryst rå blomkål
2 msk gojibär
1 tsk probiotiskt pulver (2 kapslar som brutits upp)
160 g tärnad färsk ananas, papaya eller 1 skivad banan
15 g kokosnötsflingor
2 msk skalade hampafrön
Steg för steg
Häll i kokosmjölk, apelsiner, kokosolja, limezest, limejuice, kardemumma och gojibär, frusen blomkål och probiotikapulver (om du använder det) i din KitchenAid® Power Plus® blenderbehållare, sätt på locket och mixa på hög hastighet i ca 30 sekunder tills blandningen är helt pulveriserad och slät.
Skrapa ner längs blenderns sidor med den flexibla sidan av staven.
Tillsätt den frysta mangon och bananen, sätt på locket, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.
Håll staven på plats med ett fast grepp, bearbeta på variabel hastighet 11 i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra frukten genom bladen tills den är jämn, men fortfarande fryst. (konsistensen ska vara tjock som en frusen sorbet.)
Använd den flexibla spateln genom att styra den frusna blandningen jämnt i två frukostskålar och toppa med skivad frukt, skrapad kokosnöt och hampafrön. Servera omedelbart