Tranbärssås med ugnsbakad camembert
Den här krämiga osträtten är en perfekt aptitretare och även fenomenal som förrätt.
Tranbärssås med ugnsbakad camembert
Den här krämiga osträtten är en perfekt aptitretare och även fenomenal som förrätt.
Redskap
Ingredienser
2 apelsiner
50 g strösocker
100 g färska tranbär
1 camembert-ost
3 kvistar rosmarin
Steg för steg
Halvera apelsinerna och pressa juicen i en liten kastrull. Tillsätt sockret och låt sjuda på medelvärme.
Tillsätt tranbären och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills tranbären har spruckit.
Häll tranbären i blenderkannan. Blanda på hastighet 6 i 2 minuter.
Ta av plasten på Camembert-osten och lägg tillbaka den i förpackningen.
Gör några snitt på ovansidan och stick in rosmarinkvistar.
Grädda Camembert-osten i 15 minuter i förvärmd ugn på 200 °C.
Häll tranbärssåsen över den ugnsbakade Camembert-osten vid servering.