Timjankex
De här örtiga ostkexen passar utmärkt tillsammans med ost eller charkuterier.
Timjankex
De här örtiga ostkexen passar utmärkt tillsammans med ost eller charkuterier.
Redskap
Ingredienser
100 g parmesanost, finriven
150 g vetemjöl
1 tsk salt
100 g rumstempererat smör
15 kvistar färsk timjan
1 msk vatten
Steg för steg
Receptet räcker till 40 kex.
Lägg ost, mjöl, salt och smör i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren.
Ta av bladen från 10 kvistar timjan och finhacka dem. Tillsätt i skålen med resten tillsammans med vattnet. Blanda på hastighet 2 tills degen är blandad. Täck med plastfolie och kyl i 1,5 timmar.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Skär ut runda degbitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kexen i 12 minuter på 175 °C tills de är gyllenbruna. Låt svalna på ett bakgaller.