Skip the navigation

Timjankaka med olivolja

KitchenAid Chef

Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.

oliveoilthymecake_thumbnail.jpg

Timjankaka med olivolja

KitchenAid Chef

Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
40min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

200 g strösocker

10 kvistar timjan

1 tsk salt

1 citron

4 ägg

200 ml olivolja

50 ml mjölk

270 g vetemjöl

3/4 tsk bikarbonat

1,5 tsk bakpulver

Steg för steg

  1. Lägg strösocker, timjanblad och rivet citronskal i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 2 tills sockret har samma konsistens som våt sand. Tillsätt äggen och arbeta in dem.

  2. Tillsätt olivolja och mjölk och arbeta in helt.

  3. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda tills de torra ingredienserna nätt och jämnt har blandats ihop med de våta. Häll smeten i en kakform med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 175 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.