Tigerkaka
Ljuvlig och saftig kaka med en blandning av choklad och vanilj.
Tigerkaka
Ljuvlig och saftig kaka med en blandning av choklad och vanilj.
Redskap
Ingredienser
315 g smör, rumstempererat
450 g strösocker
5 ägg
360 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 vaniljextrakt
80 ml standardmjölk
50 g kakaopulver
6 msk vatten
Steg för steg
Tillsätt smöret och 400 g strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Vispa på hastighet 6 i 3 minuter tills den är fluffig.
Sänk hastigheten till 2 och tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, vanilj och mjölk. Blanda på hastighet 2 tills den är väl blandad.
Dela smeten i två skålar.
Häll 50 g strösocker, kakapulver och vatten i en medelstor skål och vispa tills den är väl blandad. Häll i den i en av skålarna med smeten och blanda på hastighet 1 tills den är väl blandad.
Klicka en del av vaniljsmeten i en förberedd bakform och sprid ut den över botten. Använd en annan sked och klicka en del av chokladsmeten över vaniljsmeten. Tryck ned chokladsmeten något och låt lite av vaniljsmeten synas. Upprepa dessa steg tills kakformen är fylld till 3/4.
Grädda i 50 minuter på 175 °C i en förvärmd ugn.