Te med äpple och ringblomma
En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.
Te med äpple och ringblomma
En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.
Redskap
Ingredienser
2 äpplen
150 g färsk ingefära
6 msk ringblomsblad
6 msk löst rooiboste
6 kanelstänger
Steg för steg
Börja med att tvätta äpplena noggrant för få ta bort smuts och skräp. Skär äpplena i tunna, jämna skivor med en vass kniv. Använd en grönsaksskalare eller en sked för att skala bort skalet från ingefäran. Med en vass kniv skär du den skalade ingefäran i tunna skivor.
Lägg äppelskivorna och ingefäran jämnt på torkstället. Torka i 1,5 timme, ta bort ingefäran och fortsätt att torka äpplena i 2,5 timmar till. Du kan även använda köpta torkade ingefärsbitar och äpplen.
Skär de torkade äpplena i små bitar men lägg sex skivor åt sidan. Blanda äppelbitar, ringblomsblad, rooiboste och torkad ingefära.
Tillsätt 1,5 l vatten i din KitchenAid-vattenkokare och ställ in temperaturen på 100 °C. Lägg teblandningen i en tekula eller en tesil och placera i glasen. När vattnet når önskad temperatur häller du upp det i ett glas. Lägg en kanelstång i teet för extra smak. Låt dra i 5 minuter. Avsluta med en skiva torkat äpple.