Skip the navigation

Te med äpple och ringblomma

KitchenAid Chef

En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.

Marigold apple tea

Te med äpple och ringblomma

KitchenAid Chef

En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.

Redskap

Kettle
Förberedelser
20min
Tillagning
4h
Totalt
4h20
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

2 äpplen

150 g färsk ingefära

6 msk ringblomsblad

6 msk löst rooiboste

6 kanelstänger

Steg för steg

  1. Börja med att tvätta äpplena noggrant för få ta bort smuts och skräp. Skär äpplena i tunna, jämna skivor med en vass kniv. Använd en grönsaksskalare eller en sked för att skala bort skalet från ingefäran. Med en vass kniv skär du den skalade ingefäran i tunna skivor.

  2. Lägg äppelskivorna och ingefäran jämnt på torkstället. Torka i 1,5 timme, ta bort ingefäran och fortsätt att torka äpplena i 2,5 timmar till. Du kan även använda köpta torkade ingefärsbitar och äpplen.

  3. Skär de torkade äpplena i små bitar men lägg sex skivor åt sidan. Blanda äppelbitar, ringblomsblad, rooiboste och torkad ingefära.

  4. Tillsätt 1,5 l vatten i din KitchenAid-vattenkokare och ställ in temperaturen på 100 °C. Lägg teblandningen i en tekula eller en tesil och placera i glasen. När vattnet når önskad temperatur häller du upp det i ett glas. Lägg en kanelstång i teet för extra smak. Låt dra i 5 minuter. Avsluta med en skiva torkat äpple.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.