Tårtglasyr
En smörkrämsfrosting som passar perfekt oavsett om du vill täcka hela tårtan eller bara toppen.
Tårtglasyr
En smörkrämsfrosting som passar perfekt oavsett om du vill täcka hela tårtan eller bara toppen.
Redskap
Ingredienser
230 g smör, mjukt
500 g florsocker
1 vaniljextrakt
2 msk vispgrädde
Steg för steg
Lägg rumsvarmt smör i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Rör om smöret på hastighet 4 tills det är jämnt och har fått en ljusare färg.
Fäst sikten/vågen på köksmaskinen och sikta ner florsocker i skålen på hastighet 4 samtidigt som du fortsätter röra.
Tillsätt vaniljextrakt och vispgrädde och blanda på hastighet 6 tills det blandats in.
Om du vill ha en fastare frosting tillsätter du mer florsocker. Om du vill ha en mjukare frosting kan du tillsätta mer grädde, en matsked i taget.
Använd ett tårtfat där frostingen enkelt kan slätas ut utan att tårtan behöver vändas.
Använd en spritspåse för att fördela frostingen jämnt.
Lägg remsor av bakplåtspapper under kanten på tårtan så att kanten blir ren. Dra ut pappersremsorna när frostingen är färdig.
Använd en glasyrspade – det är nyckeln till en jämn frosting på tårtan.