Redskap
Ingredienser
7 g torrjäst
250 ml ljummet vatten
420 g vetemjöl
10 g salt
2 msk olivolja
Steg för steg
Lägg jästen, det varma vattnet och 150 g mjöl i skålen på en stativblandare.
Sätt in en trådvisp och mixa på hastighet 2 tills ingredienserna är väl blandade. Låt stå i 10 minuter på en varm plats tills små bubblor börjar bildas på ytan.
Tillsätt salt, olivolja och resterande 270 g mjöl till degen.
Sätt degskålen på mixern och knåda degen i cirka 5 minuter.
Degen ska vara smidig, mjuk och lite klibbig. Den ska vara lätt att ta loss från skålens sidor. Om den är för våt, tillsätt 1 matsked mjöl under fortsatt blandning.
Låt stå på en varm plats tills den har fördubblats i volym (ca 2 timmar).
Vänd ut degen på en mjölad yta och skär den i 8 bitar. Forma varje bit till en boll genom att dra ner degen uppifrån och sammanfoga den i botten. Pensla varje boll med lite olivolja. Täck med en handduk och låt vila i 30 minuter.
Rulla ut varje boll till ca 0,5 cm i tjocklek och stek den i en stekpanna med lite olja.
Vänd brödet när det börjar svälla upp och det får bruna fläckar. Grädda i totalt 5 minuter och vänd varje minut.