Skip the navigation

Surdegsbröd

KitchenAid Chef

Njut av en fantastisk frukost med detta läckra surdegsbröd.

Import-Recipe - SOURDOUGH BREAD LOAF

Surdegsbröd

KitchenAid Chef

Njut av en fantastisk frukost med detta läckra surdegsbröd.

Redskap

StandMixer
Sifter
Förberedelser
7min
Tillagning
25min
Totalt
32min
Portioner
1
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

480 g vetemjöl

240 ml varmt vatten

60 ml avokado- eller solrosolja

198 g surdeg

12 g salt

Steg för steg

  1. Fäst sikt-och vågdelen på mixern (med flatblandaren) och tryck på "Tarera" för att nollställa vågen.

  2. Tillsätt mjöl till ingredienstratten och väg.

  3. Vrid mixern till hastighet 2 och sikta mjöl i skålen.

  4. Medan mjölet siktas in, tillsätter du surdegskultur, vatten och olja i skålen och blandar tills det har kombinerats.

  5. Låt stå i 10 minuter, strö över salt och blanda i 2–3 minuter på "omrörning".

  6. Ta bort blandningsskålen från stativet, täck med plastfolie och låt den jäsa i 4 timmar på en varm plats.

  7. Ta bort plastfolien, fäst degkroken, ställ in hastigheten på 2 och knåda i 5 minuter.

  8. Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta och forma degen till en boll. Låt degen jäsa i 30-45 minuter. Lägg degen i en mjölad degprovningskorg, täck med en fuktig handduk och låt jäsa i 2,5 timmar.

  9. Den kan antingen bakas direkt eller placeras i kylskåpet över natten för att bakas på morgonen.

  10. Det första du ska göra nästa morgon är att värma ugnen till 260 ºC.

  11. Vänd ut degen ur degprovningskorgen i ett uppvärmt stort tillagningskärl och grädda i 20 minuter. Ta bort locket och grädda i ytterligare 5 minuter. Limpan ska ha en fin gyllenbrun färg. Låt den svalna på ett bakgaller eller ät omedelbart.