Stracciatella nicecream
Denna härliga stacciatella-glass svalkar gott på en varm sommardag - och den är helt fri från vitt socker!
Stracciatella nicecream
Denna härliga stacciatella-glass svalkar gott på en varm sommardag - och den är helt fri från vitt socker!
Redskap
Ingredienser
3 mogna bananer, grovhackade och frusna
20 g mörk choklad
kokosmjölk (valfritt)
Steg för steg
Lägg i bananerna i mixerbehållaren.
Sätt på locket och vrid ratten till hastighet 1.
Öka sakta hastigheten till hög (hastighet 9 eller 11).
Blanda tills det är helt jämnt i cirka 30 sekunder.
Skrapa ner sidorna på behållaren med påmataren om nödvändigt.
Blanda inte för länge då glassen kan börja smälta.
Om den är för tjock kan du blanda i lite kokosmjölk.
Blanda i den mörka chokladen och använd pulse 2 till 3 gånger på låg för att blanda samman.
Häll upp i 1 eller 2 skålar och servera omedelbart eller häll över i en lufttät behållare och placera i frysen tills den blir fast (cirka 2 timmar).
Glassen håller sig i frysen i upp till 1 vecka.