Skip the navigation

Spritsade kakor

KitchenAid Chef

Delikata och smöriga kakor som faller sönder i munnen när du sätter tänderna i dem. Servera med chai-latte för lite julkänsla.

spritzcookies_thumbnail.jpg

Spritsade kakor

KitchenAid Chef

Delikata och smöriga kakor som faller sönder i munnen när du sätter tänderna i dem. Servera med chai-latte för lite julkänsla.

Redskap

StandMixer
CookiePress
Förberedelser
15min
Tillagning
15min
Totalt
30min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

185 g rumstempererat smör

100 g strösocker

1 tsk vaniljextrakt

2 ägg

1 äggula

285 g mjöl

1 tsk bakpulver

Steg för steg

  1. Lägg i smör, strösocker och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 4 tills allt är blandat, tillsätt sedan ägg och äggula.

  2. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt salt, mjöl och bakpulver. Blanda tills det blir en mjuk deg. Låt degen vila i kylskåpet i en timme, så att degen blir fastare.

  3. Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen, välj den runda formen och mata kakdegen genom matarröret. Lägg degen på en klädd bakplåt. Skär varje remsa i snittar på 15 cm och forma till en spritsad form.

  4. Baka kakorna i 12–15 minuter i ugnen på 175 °C. Kakorna är lite mjuka när du tar ut dem men hårdnar när de kyls ner.