Spritsade kakor
Delikata och smöriga kakor som faller sönder i munnen när du sätter tänderna i dem. Servera med chai-latte för lite julkänsla.
Spritsade kakor
Delikata och smöriga kakor som faller sönder i munnen när du sätter tänderna i dem. Servera med chai-latte för lite julkänsla.
Redskap
Ingredienser
185 g rumstempererat smör
100 g strösocker
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
1 äggula
285 g mjöl
1 tsk bakpulver
Steg för steg
Lägg i smör, strösocker och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 4 tills allt är blandat, tillsätt sedan ägg och äggula.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt salt, mjöl och bakpulver. Blanda tills det blir en mjuk deg. Låt degen vila i kylskåpet i en timme, så att degen blir fastare.
Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen, välj den runda formen och mata kakdegen genom matarröret. Lägg degen på en klädd bakplåt. Skär varje remsa i snittar på 15 cm och forma till en spritsad form.
Baka kakorna i 12–15 minuter i ugnen på 175 °C. Kakorna är lite mjuka när du tar ut dem men hårdnar när de kyls ner.