Spenatpasta
Den här gröna färska pastan är enkel och god.
Spenatpasta
Den här gröna färska pastan är enkel och god.
Redskap
Ingredienser
450 g mjöl typ 00
4,5 ägg
1,5 tsk salt
60 g färsk spenat
Steg för steg
Häll en matsked vatten i en kastrull och tillsätt spenaten. Koka tills den har mjuknat i ungefär 2 minuter.
Lägg ägg och spenat i en blender. Blanda i 45 sekunder på stativ 4.
Fäst degkroken på köksmaskinen. Tillsätt mjöl och salt i skålen. Vrid hastighetskontrollen till 4 och börja långsamt tillsätta äggblandningen tills degen blir till en boll. Knåda degen i 4 minuter.
Svep in degen i plastfolie och kyl den i 1 timme.
Fäst pastavalsen på köksmaskinen. Ställ in tjockleken på 1. Vrid hastighetskontrollen till 2 och gör degen mer smidig genom att kavla ut den flera gånger och vika den mellan varje kavling. Justera vredet till tjockleksinställning 2. Mata degen genom kavlarna för att platta till den ytterligare. Ändra till inställning 3 och mata degen mellan kavlarna igen. Var noga med att mjöla degen före varje omgång.
Fäst fettuciniskäraren på köksmaskinen. Vrid hastighetskontrollen till 2 och börja mata in pastan i delen. När den kommer igenom kan du linda den runt handen för att skapa nystan om den ska användas omedelbart eller hänga över en pastahängare för att torka.
Koka färsk pasta i en stor kastrull med kokande saltat vatten. Sila bort vattnet.
Servera med olivolja eller smält smör, parmesan och färsk basilika.