Skip the navigation

Spenat och pistaschpesto

KitchenAid Chef

Liva upp en sallad eller pastarätt med den här spenat- och pistaschpeston.

Import-Recipe - Spinach-pistachio pesto

Spenat och pistaschpesto

KitchenAid Chef

Liva upp en sallad eller pastarätt med den här spenat- och pistaschpeston.

Redskap

Blender
Förberedelser
8min
Totalt
8min
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

50 g skalade pistaschnötter

225 g färska spenatblad

50 g färska blad av slätpersilja

75 g parmesanost

2 klyftor vitlök

1/4 tsk salt

120 ml extra-virgin olivolja

Steg för steg

  1. Rosta pistaschnötter i en stekpanna på medelhög värme i ca 5 minuter tills de börjar dofta, och skaka pannan då och då så att de rostas jämnt.

  2. Lägg alla pestoingredienser, förutom olivoljan, i en blenderkanna och pulsera. Tillsätt olivoljan långsamt tills allt är väl blandat men fortfarande grovt i konsistensen.

  3. Bre på smörgås eller rör ner i pasta.

  4. All olja kanske inte går åt, eller så kan du behöva lite till för att få önskad konsistens.